Buna ziua. Am dat unei persoane o suma mare de bani prin transfer bancar, ca impumut, fara acte. Am pus problema sa mergem la notar pentru a mi recupera banii dar a refuzat. Mi a trimis 1 leu cu descrierea transferului “promit sa iti trimit lunar, pana in octombrie 2029 inclusiv, 1400 de lei pentru achitarea creditului. Multumesc de ajutor.” Acest mesaj ar fi “siguranta legala” ca mi ar trimite banii imprumutati. Exista si o mare posibilitate ca persoana sa plece in strainatate permanent.
Intrebarea mea este… ce pot face in aceasta situatie legal pentru a mi recupera banii si daca ar afecta cumva plecarea respectivei persoane in strainatate. Poate fi obligata prin instanta internationala sa imi achite suma in vreun fel?
Edit: nu stiu daca am postat cum si unde trebuie, dar sunt intr o situatie destul de stresanta (ca sa nu zic disperata) si ma afecteaza destul de mult psihic. Chiar putin speriat de rezultat… Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Daca nu semneaza este de 100 de ori mai complicat decât la notar.
Se merge la avocat și este ca în filmele cu Tom Cruise, Misiune Imposibila.
Șanse sunt dar...mici...
Am incercat, dar refuza si zice sa merg pe incredere. Nu am fost inca la vreun avocat, dar prin cineva care a explicat situatia cum v am explicat o eu unui avocat, mi s a spus ca as avea castig de cauza.
Edit: si legat de plecarea din tara? Daca voi recurge la avocat, dar persoana e plecata din tara, e vreo sansa sa imi recuperez banii daca as avea castig de cauza?
Nu trebuie nici o instanta internațională va judecați în România la instanta de la domiciliul pârâtului,indiferent dacă locuiește sau nu acolo.Sanse de câștig sunt ,important este sa aveți ce recupera după proces.Oricum nu mai stați angajați urgent av și demarati acțiunea oricum va dura destul de mult ..
Buna ziua
lorry10
in luna sept 2010 am imprumutat o suma de bani mai mare de la cineva...am presupus ca ii voi da inapoi in cel mult 6 luni si nu am reusit.Persoana care mi-a ... (vezi toată discuția)