avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Am dat unei persoane o suma mare de bani ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Am dat unei persoane o suma mare de bani prin transfer ...

Buna ziua. Am dat unei persoane o suma mare de bani prin transfer bancar, ca impumut, fara acte. Am pus problema sa mergem la notar pentru a mi recupera banii dar a refuzat. Mi a trimis 1 leu cu descrierea transferului “promit sa iti trimit lunar, pana in octombrie 2029 inclusiv, 1400 de lei pentru achitarea creditului. Multumesc de ajutor.” Acest mesaj ar fi “siguranta legala” ca mi ar trimite banii imprumutati. Exista si o mare posibilitate ca persoana sa plece in strainatate permanent.
Intrebarea mea este… ce pot face in aceasta situatie legal pentru a mi recupera banii si daca ar afecta cumva plecarea respectivei persoane in strainatate. Poate fi obligata prin instanta internationala sa imi achite suma in vreun fel?

Edit: nu stiu daca am postat cum si unde trebuie, dar sunt intr o situatie destul de stresanta (ca sa nu zic disperata) si ma afecteaza destul de mult psihic. Chiar putin speriat de rezultat… Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
Ionutmadalin97, utilizator
Ramasese sa imi dea lunar pana se achita suma integrala. Locuiam impreuna.

gi-jane2 a scris:

Întrebam acum cat timp i-ati dat suma și când și cum trebuia sa v-o returneze.
Ca idee, daca nu aveti ce sa ii luați, degeaba il dati in judecata.

din pacate, daca nu are bunuri sau venituri, nu aveti de unde recupera
Nici poprire pe salariu?

gi-jane2 a scris:

din pacate, daca nu are bunuri sau venituri, nu aveti de unde recupera

Dacă lucrează atunci se poate pune poprire pe 1/3 din veniturile salarialeTotusi 100000de E sunt greu de recuperat dintr un salariu

Aproximativ 10.000€*. Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă lucrează atunci se poate pune poprire pe 1/3 din veniturile salarialeTotusi 100000de E sunt greu de recuperat dintr un salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua lorry10 lorry10 in luna sept 2010 am imprumutat o suma de bani mai mare de la cineva...am presupus ca ii voi da inapoi in cel mult 6 luni si nu am reusit.Persoana care mi-a ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie dincamihaela dincamihaela Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am imprumutat in decursul anul trecut o suma de bani unei cunostinte. Am intocmit la notariat o hartie prin care persoana ... (vezi toată discuția)