Buna ziua... acum 3 ani de zile am fost plecata din tara,,, cu compania Blue Air in Lisabona,,,si am fumat in toaleta...bineinteles ca m-au prins... si mi-au cerut pasaportul,,,mi au zis ca o sa imi vina acasa o amenda pana intr -o mie de euro... in fine,,,,acum dupa 3 anii de zile...mi-a venit o hartie acasa,,,m-au dat in judecata pt Atentat Criminal.......nu pot sa cred ca s-a ajuns asa departe!! Ce pot face ajutati-ma!!!:((
Orice greseala se plateste. Trebuie sa va angajati un avocat roman dar si unul portughez care impreuna sa poata corobora faptele cu eventuale documente,astfel incat sa prezinte o motivatie plauzibila autoritatilor portugheze.
Aeronava tranzita spatiul aerian portughez, deci v-i s-a aplicat legislatia nationala a statului portughez pentru incadrarea faptei.
M-as uita putin pe art. 31 Cpp. Deci, chiar daca tranzita aeronava spatiul aerian portughez, totusi aeronava este romaneasca.
Este adevarat ca, probabil a fost considerata o contraventie si nu infractiune, dar cum CEDO califica domeniul contraventional din perspectiva "acuzatie in materie penala" ar merge.
Dar, repet, este doar o mica idee. Ar mai trebui citite: legi, regulamente
Orice cauza care poate parea simpla poate deveni complicata daca avocatul stie cum sa puna problema.Sunt multe lucruri de lamurit...
Pot exista si vicii de procedura, etc.