avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De la o tigara....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De la o tigara....

Buna ziua... acum 3 ani de zile am fost plecata din tara,,, cu compania Blue Air in Lisabona,,,si am fumat in toaleta...bineinteles ca m-au prins... si mi-au cerut pasaportul,,,mi au zis ca o sa imi vina acasa o amenda pana intr -o mie de euro... in fine,,,,acum dupa 3 anii de zile...mi-a venit o hartie acasa,,,m-au dat in judecata pt Atentat Criminal.......nu pot sa cred ca s-a ajuns asa departe!! Ce pot face ajutati-ma!!!:((
Orice greseala se plateste. Trebuie sa va angajati un avocat roman dar si unul portughez care impreuna sa poata corobora faptele cu eventuale documente,astfel incat sa prezinte o motivatie plauzibila autoritatilor portugheze.
Aeronava tranzita spatiul aerian portughez, deci v-i s-a aplicat legislatia nationala a statului portughez pentru incadrarea faptei.
M-as uita putin pe art. 31 Cpp. Deci, chiar daca tranzita aeronava spatiul aerian portughez, totusi aeronava este romaneasca.
Este adevarat ca, probabil a fost considerata o contraventie si nu infractiune, dar cum CEDO califica domeniul contraventional din perspectiva "acuzatie in materie penala" ar merge.
Dar, repet, este doar o mica idee. Ar mai trebui citite: legi, regulamente
Orice cauza care poate parea simpla poate deveni complicata daca avocatul stie cum sa puna problema.Sunt multe lucruri de lamurit...
Pot exista si vicii de procedura, etc.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce am nevoie sa pot circula in ue cu copilul fara prezenta tatalui? Andra-2016 Andra-2016 Eu romanca, tatal copilului meu este portughez, copilul (de 11 luni) nascut in UK si recunoscut de tata pe certificat nastere, copilul are numele de familie si ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte dificila Alexandru112 Alexandru112 Buna ziua,am 24 de ani si sunt la prima abatere.am fost acuzat ca am ajutat persoane de origine albaneza in repetate randuri sa treaca ilegal frontera din ... (vezi toată discuția)
Avocat cu acreditare internationala an_na123 an_na123 Buna ziua, In anul 2008 ma aflam in Portugalia in vacanta. Acolo am fost arestat pt ca un domn de la o masa vecina m-a identificat ca fiind cel ce l-a ... (vezi toată discuția)