avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... DECIZIA nr. 643 din 7 noiembrie 2024 referitoare la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

DECIZIA nr. 643 din 7 noiembrie 2024 referitoare la excepția ...

DECIZIA nr. 643 din 7 noiembrie 2024
referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 12 alin. (1) și (2) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, practic le da voie tuturor persoanelor afectate sa ceara anularea
EMITENT
CURTEA CONSTITUȚIONALĂ

Cum pot depune o plângere pe baza acestei legi, si unde pentru anularea unei autorizatii de construire, mentionez ca a fost emisa fara art 27 norma metrologica si art 40 legea asociatie de proprietari.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
Andreeea8899, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreeea8899 , utilizator 23:58, 3 Februarie 2025
Admite excepția de neconstituționalitate și constată că soluția legislativă cuprinsă la art.12 alin.(1) din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu permite persoanelor vătămate să atace la instanțele de contencios administrativ o autorizație de construire sau de desființare a lucrărilor de construcții, este neconstituțională.

Deci, atacati autorizatia de constructie la Tribunal- Sectia Contencios Administrativ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

In aceste caz, am nevoie de avocat? Sau se judeca in lipsa mea cu probele aduse la dosar?

Mentionez ca veniturile mele nu-mi permit sa platesc un avocat, in acest caz pot sa pierd procesul si sunt nevoita sa platesc cheltuielile de judecata.

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti solicita judecarea in lispa a procesului.

Cornel Vasile a scris:

Puteti solicita judecarea in lispa a procesului.

Pot sa o trimit si la ICCJ?
Multumesc
Se trimite la instanta care judeca litigiu.

Alte discuții în legătură

Drept de trecere teo55 teo55 Pentru autorizatie de constructie primaria sector 1 imi cere ca accesul pe proprietate sa aiba o latime de min 4 metri . Acum, accesul spre terenul ... (vezi toată discuția)
Are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (care nu este vecin) în cazul contestării unui pud sau a unei autorizații de construire obținute vădit nelegal? Andr@ Andr@ Am o dilemă: are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (deci care nu este vecin) în cazul contestării unui PUD sau a unei ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc fara acordul unui proprietar SLDTimisoara SLDTimisoara Buna dimineata, suntem o asociatie de proprietari cu 32 de ap.pe 2 scari de bloc.31de proprietari sunt de acord cu mansardarea blocului ,1 singur proprietar ... (vezi toată discuția)