avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator poate fi o persoana juridica?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator poate fi o persoana juridica?

Intr-un SRL poate fi administrator un alt SRL printr-un reprezentant delegat si schimbat cand e necesar la dorinta firmei desemnata ca administrator?
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:04, 3 Februarie 2025
Alin. 2 al art.1913 din Codul civil prevede că , administratorii pot fi asociați sau neasociați, persoane fizice ori persoane juridice, române sau străine.

Prin urmare , administratorul poate fi o persoană juridică română sau străină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu asociat unic Alexandru1984 Alexandru1984 Salut. Am mare nevoie de un sfat. Situatia ar fi urmatoarea: un srl din romania are ca asociat unic echivalentul unui SA dintr-un alt stat UE. Acolo este ... (vezi toată discuția)
Administrator firma - individ vs. companie c.i.mihai c.i.mihai Buna ziua ! Am o firma, SRL, constituita in Bucuresti, in 2009, pe numele meu. Situatia este urmatoarea: aceasta firma va deveni parte dintr-un grup de ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism pers.fizica ---->> pers. juridica newtraderglobal newtraderglobal Salut tuturor ! As vrea sa stiu daca imi pot vinde masina de pe persoana fizica pe persoana juridica. Ca sa fiu mai explicit, SRL-ul meu nu incaseaza ... (vezi toată discuția)