avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,As avea nevoie de un raspuns la urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,As avea nevoie de un raspuns la urmatoarea problema: ...

Buna ziua,As avea nevoie de un raspuns la urmatoarea problema: suntem 4 frati ,iar tatal meu a decedat de curand in urma ramanand doar mamica care are nevoie de intretinere ,ea doreste sa ne cedeze partea ei doar la 2 frati (de fapt suntem singurii care suntem in tara si avem grija de ea ),vorbim de 2 proprietati(un apartament si o casa).Se poate face ceva legal in acest sens ? Si daca da ,ce anume?
Multumesc pt eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:59, 3 Februarie 2025
Mama vrea, dar nu e unica moștenitoare, astfel încât sa decidă singură.
Prima dată, trebuie dezbătută moștenirea tatălui, unde au vocație succesorala și mama, dar și cei 4 copii.
Ceilalți doi frati vor sa rămână moștenitori? Care e poziția lor?
Da ,stiu ca mama nu e singura mostenitoare insa ma refer fix la partea ea ,adica daca partea ei de mostenire o poate lasa la cei doi copii care o ingrijesc.In ceea ce priveste partea tatalui ,atunci cand v a venii momentul(dupa moartea mamei) sa se imparta la 4.

raluk0207 a scris:

Mama vrea, dar nu e unica moștenitoare, astfel încât sa decidă singură.
Prima dată, trebuie dezbătută moștenirea tatălui, unde au vocație succesorala și mama, dar și cei 4 copii.
Ceilalți doi frati vor sa rămână moștenitori? Care e poziția lor?

nu exista partea ei, ca sa stie partea ei si sa v-o poata da, trebuie dezbatuta succesiunea dupa tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)