Buna ziua daca tatal meu a decedat și avea pensie de 4460 Ron cat mi se cuvine mie tinind cînd că sunt o persoană cu dizabilități și plus asta mama mea nu are pensie a fost casnica,mi-a zis cineva că ar veni 4460:75=3345
3345:2=1672 de fiecare e corect sau nu este așa!?adica eu și mama mea vom lua 3345 și câte cupoane vin 2 sau 1
În funcţie de numărul urmaşilor îndreptăţiţi, pensia de urmaș se acordă, astfel:
50% - pentru un singur urmaş;
75% - pentru 2 urmaşi;
100% - pentru 3 sau mai mulţi urmaşi.
Copiii au dreptul la pensia de urmaș:
- până la vârsta de 16 ani;
- până la împlinirea vârstei de 26 de ani (fără a depăşi această vârstă) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora;
- pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă invaliditatea, dovedită prin decizie medicală asupra capacităţii de muncă, emisă de medicul expert al asigurărilor sociale, s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile de mai sus.
Pensie urmas
circeiramona
Buna ziua!
Am urmatoarea intrebare: Exista pensie de urmas pentru copiii care nu au alt venit in afara alocatiei de stat pentru copii, ca urmare a decesului ... (vezi toată discuția)