avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua daca tatal meu a decedat și avea pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua daca tatal meu a decedat și avea pensie de 4460 Ron ...

Buna ziua daca tatal meu a decedat și avea pensie de 4460 Ron cat mi se cuvine mie tinind cînd că sunt o persoană cu dizabilități și plus asta mama mea nu are pensie a fost casnica,mi-a zis cineva că ar veni 4460:75=3345
3345:2=1672 de fiecare e corect sau nu este așa!?adica eu și mama mea vom lua 3345 și câte cupoane vin 2 sau 1
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
Addycted, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:01, 11 Februarie 2025
În funcţie de numărul urmaşilor îndreptăţiţi, pensia de urmaș se acordă, astfel:

50% - pentru un singur urmaş;
75% - pentru 2 urmaşi;
100% - pentru 3 sau mai mulţi urmaşi.
Copiii au dreptul la pensia de urmaș:

- până la vârsta de 16 ani;
- până la împlinirea vârstei de 26 de ani (fără a depăşi această vârstă) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora;
- pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă invaliditatea, dovedită prin decizie medicală asupra capacităţii de muncă, emisă de medicul expert al asigurărilor sociale, s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile de mai sus.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru bolnavii psihic AdrianBOA AdrianBOA Am auzit de cazul unui colonel in rezerva in varsta de 85 de ani care a [b]adoptat legal[/b] un fiu in varsta de 30 de ani cu probleme psihice. La moartea lui, ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas circeiramona circeiramona Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Exista pensie de urmas pentru copiii care nu au alt venit in afara alocatiei de stat pentru copii, ca urmare a decesului ... (vezi toată discuția)
Copilul in virsta de 20 ani student la universitatea bucuresti ... ticarau daniel ticarau daniel Copilul in virsta de 20 ani student la Universitate Bucuresti ,tatal pensionar invaliditate de munca gr 2 mama fost salariat decedata recent copilul poate avea ... (vezi toată discuția)