Bună ziua am o urgentă va rog sa ma ajutați cu această situație! Anul trecut 2024 am fost sa caut apartament cu chirie in care am găsit, printr-un agent imobiliar am semnat un contract pe 2 ani desi legal este pe 1 an din ce am aflat acum dar agentul imobiliar si cu proprietarul apartamentului ma păcălit, am plătit două garanții, plus o luna chirie anul acesta 2025 in luna ianuarie trebuia sa plătesc chiria iar proprietarul a spus ca sa nu ii trimit bani în cont momentan din cauza ca vrea sa discute cu mine, el a venit cu propunerea sa renunțăm la contractul de închiriere si sa facem alt contract anume Comodat ceea ce este ilegal din ce am verificat, eu nu am acceptat si am luat hotărârea sa plec fiindca m-am simțitin nesiguranță avândsi un copil, iar acum acest proprietar dorește bani de la mine si ma amenință ca ma da in judecată , oprindu-mi cele două garanții! Specific ca nu am avut niciodată restanțe chiria și întreținerea plătite la timp! Va rog sa ma ajutați în această situație orice sfat m-ar ajuta! Mulțumesc mult!
Buna ziua, discutati detaliile cu un avocat. Depinde cum ati platit garantia, ce scrie in contract, etc. Se poate notifica prin avocat proprietarul sa va restituir garantia.
Chiar dacă încheiați un comodat nu dvs răspundeți ci eventual proprietarul pt neplata obligațiilor fiscale.zProblema nu este ca ați încheiat contractul pe 2 ani ci cum este redactat ce clauze sunt prevazute,când și cum poate înceta contractul etc.Discutati cu un av era bine sa o fi făcut înainte de a pleca...