avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am proprire jumate din indemnizație , pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am proprire jumate din indemnizație , pot face cumva ...

Buna ziua, am proprire jumate din indemnizație , pot face cumva sa mi se rețină o sumă mai mică, având în vedere că am un bebe de 8 luni?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 14 Februarie 2025
Aveti mai multe popriri?

Cornel Vasile a scris:

Aveti mai multe popriri?

Din câte știu eu da sunt dar nu am primit să fiu înștiințată sau anunțată .
Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Cornel Vasile a scris:

Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Mă scuzați dar nu prea înțeleg , am mai multe popriri dar pe sume diferite , tot la fel se oprește jumate din net?
Mulțumesc.
Da, pentru toate popririle trebuie sa va retina maxim 1/2.

Alte discuții în legătură

Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca transilvania ... andreearm andreearm Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca Transilvania , au plătit un an apoi nu au mai reușit . Au primit Înștiințare de la recuperatori ca li ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi, nelamurire Manone_BM Manone_BM Buna ziua, Exista doua popriri pe un salariu, una din partea unui IFN si una din partea unei persoane fizice (printr-un contract de imprumut). Angajatorul ... (vezi toată discuția)