avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am proprire jumate din indemnizație , pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am proprire jumate din indemnizație , pot face cumva ...

Buna ziua, am proprire jumate din indemnizație , pot face cumva sa mi se rețină o sumă mai mică, având în vedere că am un bebe de 8 luni?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 14 Februarie 2025

Cornel Vasile a scris:

Da, pentru toate popririle trebuie sa va retina maxim 1/2.

Acum mi au răspuns cei de la plăți cică sunt 4 dosare și îmi opresc 1/2 dar se poate depune vr cerere undeva sau face ceva să se oprească totuși mai puțin 1/3?este vreo șansă totuși am bebeluș mic , chiar nu se ține cont?
Mulțumesc.
doar daca faceti contestatie la executare, va poate retine mai putin.
se depune la judecatorie in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire.
dupa mine, nu e o solitie pt ca va costa sa faceti asta si nu cred ca obtineti mare lucru.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2025
gi-jane2, moderator
Legea prevede maximum : jumătate din venitul lunar net ... puteti incerca sa vorbiti cu executorii care au solicitat infiintarea popririlor.

Alexandra8989 a scris:

....
Acum mi au răspuns cei de la plăți cică sunt 4 dosare și îmi opresc 1/2 dar se poate depune vr cerere undeva sau face ceva să se oprească totuși mai puțin 1/3?este vreo șansă totuși am bebeluș mic , chiar nu se ține cont?
Mulțumesc.

Cu executorii discutați degeaba, nu ei decid.
Doar cu creditorii puteti face jntelegeri de plata, dar nu au interes sa accepte.
Contestația se poate depune în termen de 15 zile, deci nu pierdeți timpul dacă vreți sa actionati în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca transilvania ... andreearm andreearm Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca Transilvania , au plătit un an apoi nu au mai reușit . Au primit Înștiințare de la recuperatori ca li ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi, nelamurire Manone_BM Manone_BM Buna ziua, Exista doua popriri pe un salariu, una din partea unui IFN si una din partea unei persoane fizice (printr-un contract de imprumut). Angajatorul ... (vezi toată discuția)