avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, lucrez la o firma ca gestionar al unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, lucrez la o firma ca gestionar al unei magazii de ...

Bună,ziua lucrez la o firma ca gestionar al unei magazii de scule și unelte de 7 ani de zile timp în care mi s-a oprit garanție în fiecare luna. La început mi s-a făcut un inventar pentru care am semnat,acum mi-am dat demisia de la acesta firma și as vrea sa știu ce mi se întâmplă cu banii opriți ca garanție. În cei 8 ani nu mi s-a făcut niciun alt inventar iar in magazia pe care o gestionam aveau acces toți angajații punctului de lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:57, 2 Martie 2025
Garantia în numerar și dobinda aferenta pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului sau de muncă sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, în situația în care nu a cauzat o paguba sau cînd paguba a fost acoperita în intregime.

Agentul economic, autoritatea sau institutia publică sînt obligate, în aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii și Consemnatiuni în care să se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
La data angajării nu am semnat niciun proces verbal de predare primire, acum nu știu ce se întâmplă cu garanția în acest caz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greseala atat a dvs , cat si a angajatorului...va fi foarte greu de stabilit cine se face vinovat de eventualele lipsuri ..nu este imposibil , dar este destul de dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, la data angajării în funcția de gestionar am semnat ... Baby0001 Baby0001 Bună ziua,la data angajării în funcția de gestionar am semnat contractul prin care mi se retine din salariu o cota parte din salariu fără însă a mi se ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie de la fostul angajator ramona maria ramona maria Buna, ce trebuie sa fac sa imi recuperez garantia de la un fost angajator? mentionez ca nu mai lucrez la el din august anul trecut. in toata perioada in care ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie patalina patalina Buna ziua! Am predat casieria incepand cu data de 01.07.2012 fara lipsuri si cu inventarul complet. Exista o cerere tip pentru recuperarea garantiei? Daca ... (vezi toată discuția)