Bună,ziua lucrez la o firma ca gestionar al unei magazii de scule și unelte de 7 ani de zile timp în care mi s-a oprit garanție în fiecare luna. La început mi s-a făcut un inventar pentru care am semnat,acum mi-am dat demisia de la acesta firma și as vrea sa știu ce mi se întâmplă cu banii opriți ca garanție. În cei 8 ani nu mi s-a făcut niciun alt inventar iar in magazia pe care o gestionam aveau acces toți angajații punctului de lucru.
Garantia în numerar și dobinda aferenta pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului sau de muncă sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, în situația în care nu a cauzat o paguba sau cînd paguba a fost acoperita în intregime.
Agentul economic, autoritatea sau institutia publică sînt obligate, în aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii și Consemnatiuni în care să se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
Este greseala atat a dvs , cat si a angajatorului...va fi foarte greu de stabilit cine se face vinovat de eventualele lipsuri ..nu este imposibil , dar este destul de dificil.
Recuperare garantie
patalina
Buna ziua!
Am predat casieria incepand cu data de 01.07.2012 fara lipsuri si cu inventarul complet. Exista o cerere tip pentru recuperarea garantiei? Daca ... (vezi toată discuția)