avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Copilul nostru s-a născut cu in data de 13 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Copilul nostru s-a născut cu in data de 13 -03-2024 ...

Buna ziua! Copilul nostru s-a născut cu in data de 13 -03-2024 cu uretro hidronefroză gradul 3 ambii rinichi am urmat niste tratamente și acum pe unul e gradul 1 pe celălalt gradul ,2 . Ideea e că până acum nimeni nu ne-a informat că putem face un certificat de handicap . Se poate face ? Daca da putem recupera și din urmă dacă vor da ceva Statul Român ?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:44, 16 Februarie 2025
Nici un drept nu se acordă retroactiv, ci doar începând cu luna următoare care urmează de la emiterea certificatului de handicap.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2025
Dapix, utilizator
Daca va fi - sau nu - incadrat in grad de handicap , doar Comisia de evaluare de pe langa DGASPC hotaraste . De drepturile prevazute de lege pentru persoanele cu dizabilitati va beneficia din luna urmatoare emiterii certificatului de handicap , nu si retroactiv .
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)
Am fost diagnosticata cu carcinom renal și mi s- a scos rinichiul ... Daniela Vesel Daniela Vesel Am fost diagnosticata cu carcinom renal și mi s- a scos rinichiul drept cu tumora care la examenul histopatologic era cancer. Va rog să îmi spuneți de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiul meu a primit certificat de handicap grad 1 ,cu ... Viktoot Viktoot Bună ziua! Fiul meu a primit certificat de handicap grad 1 ,cu insotitor în data de 6 martie 2023, valabil 1 an ,adică pana pe 6 martie 2024...credeam ... (vezi toată discuția)