avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divortata, sotul este inchis, si nu am facut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divortata, sotul este inchis, si nu am facut partajul dupa ...

Sunt divortata, sotul este inchis, si nu am facut partajul dupa duvort. El este dispus sa imi ofere partea lui din apartamentul pe care il avem impreuna, insa exista un sechestru din partea lui cu o suma destul de mare de plata. Mai este si o ipoteca facuta de amandoi. Exista pe rol o executare silita, iar apartamentul s-ar imparti catre ipoteca, ce ramane, intre mine si fostul sot. In ce conditii pot pastra eu apartamentul? Pot sa il despagubesc si sa ii platesc datoria lui,in functie de evaluare si partea ramasa pt el, sa ma angajez ca platesc si partea lui de ipoteca, asta nu ar fi o problema, insa apartamentul sa imi poata fi transferat. Exista aceasta posibilitate? Deci sa ii platesc datoria pt care s-a pus sechestrul, si sa preiau partea lui din ipoteca, pe care sa o platesc in timp. Avem 3 copii impreuna si ultimul lucru pe care mi-l doresc, este sa pierd locuinta.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
Grape, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grape , utilizator 23:31, 23 Februarie 2025
Deci, exista o ipoteca semnata in timpul casatoriei, care reprezinta 42% din valoarea actuala (s-a facut deja o evaluare). Noi am divortat, si a aparut problema cu sechestrul. Eu inca mai pot stopa executarea silita din partea creditorului, insa executoarea pe care a contactat-o el, a spus ca ii e teama ca statul sa nu execute silit apartamentul, nu am stiut exact cum se procedeaza in situatia asta, insa o vad interesata mai mult ca licitatia sa se intample, ap avand o valoare foarte mare si intr-o zona cautata. Am intrebat avocata care se ocupa de custodia exclusiva a copiilor, ea mi-a spus ca apartamentul se imparte in 2 , si eu trebuie sa platesc jumatatea lui in caz de partaj, ceea ce nu imi permit. Am si platit-o 500 euro, a vorbit cu executoarea, si mi-a spus ca nu se poate face nimic. Insa, m-ar ajuta mai mult daca as ramane cu ipoteca si sa reusesc sa ridic sechestrul, dar in cazul asta vreau sa ma asigur ca raman doar eu pe acte, pentru ca datoria lui nu se va stinge in nici unul din cazuri. Executoarea a mentionat ca nici daca platesc ipoteca si nici daca platesc amenda, numele lui nu va disparea ca proprietar. Am inteles ca se putea face un partaj cu cota parte, la care samsarii din imobiliare nu se baga, si apoi sa particip eu la licitatie, insa in scrisoarea de licitatie s-a stipulat ca nu am dreptul sa particip la licitatie, nici nu stiu daca e legal. Nu ma deranjeaza sa platesc un avocat, insa m-am culcat pe o ureche din ceea ce mi-a spus executoarea, ca nu se poate face nimic, si ca singura solutie este sa continui cu executarea ca sa scap de datoria sotului si problemele lui. Multumesc frumos pt raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2025
Grape, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Executare silita: poprire pe salariu keops_mic keops_mic Buna ziua, Datele problemei: - fratele meu si inca o persoana in urma unui proces trebuia sa platesca o suma unei firme prin 2011 - firma in 2013 i-a dat ... (vezi toată discuția)