avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Eu am handicap și lucrez în compania ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Eu am handicap și lucrez în compania Dedeman,mie ...

Bună ziua!
Eu am handicap și lucrez în compania Dedeman,mie mi a expirat gradul dar am avut o perioadă de revizuire pentru el,am fost în timp să l fac,însă doamna Hr de la mine de la magazin mi a luat impozit pe o lună deșii conform legii nu are dreptul să mi ia impozit chiar dacă sunt în revizie sau nu.
Credeți ca ar trebuii sa fac o plangere pentru asta sau poate sa contactez un avocat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:01, 27 Februarie 2025
Puteti sesiza angajatorul ins cris, cu nr. de inregistrare/ data. Cereti respectarea legii in vigoare.
Care este legea care mentioneaza ca daca sunteti in revizie nu are dreptul sa va retina impozit ?
Codul Fiscal (Legea 227/2015 art.60) Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat sunt scutite de plata impozitului de venit,inclusiv pe perioada de revizuirii certificatului
Ati citat un text de lege care nu mai este in vigoare.

art. 60 - Scutiri C.fisc.
Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:
1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activități independente, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere;
a1) venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
b) salarii și asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);
c) pensii;
d) activități agriocle, silvicultură și piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende persoane cu handicap koty_eu koty_eu Buna ziua, Sunt incadrat ca si persoana cu handicap in Gradul 2 si detin o firma, un SRL. Doresc sa stiu daca sunt scutit sau nu de la plata impozivtului ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav este scutita de impozit la arenda? wasssu wasssu Salutare, O persoane cu handicap grav este scutita de la plata impozitului pentru veniturile obtinute din arenda (are dat pamantul in arenda unei ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozitul pe venitul din inchiriere Cornel1991 Cornel1991 Buna ziua , Din ce stiu eu persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe profit . Detin un imobil si vreau sa il inchiriez declarand ... (vezi toată discuția)