Bună ziua!
Eu am handicap și lucrez în compania Dedeman,mie mi a expirat gradul dar am avut o perioadă de revizuire pentru el,am fost în timp să l fac,însă doamna Hr de la mine de la magazin mi a luat impozit pe o lună deșii conform legii nu are dreptul să mi ia impozit chiar dacă sunt în revizie sau nu.
Credeți ca ar trebuii sa fac o plangere pentru asta sau poate sa contactez un avocat?
Codul Fiscal (Legea 227/2015 art.60) Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat sunt scutite de plata impozitului de venit,inclusiv pe perioada de revizuirii certificatului
Ati citat un text de lege care nu mai este in vigoare.
art. 60 - Scutiri C.fisc.
Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:
1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activități independente, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere;
a1) venituri din drepturi de proprietate intelectuală; b) salarii și asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);
c) pensii;
d) activități agriocle, silvicultură și piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;
....