avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, lucrez la o firma, de 4 ani si 8 luni, acum am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, lucrez la o firma, de 4 ani si 8 luni, acum am aflat ca ...

Buna, lucrez la o firma, de 4 ani si 8 luni, acum am aflat ca in aceasta perioada contractul meu de munca a fost suspendat de mai multe ori (concediu fara plata), mai exact din 4 ani si 3 luni, 9 luni (cumulat) am fost in concediu fara plata, momentan sunt in preaviz, pot sa mai fac ceva? In afara de ITM un avocat ma poate ajuta cu ceva? Am vreo sansa sa castig ceva in instanta? Mentionez ca eu am primit banii pe toata perioada. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:29, 10 Martie 2025
Da, diurna a fost platita, inclusiv salariul, doar ca au fost perioada de CFP.
Da, diurna a fost platita, cu toate ca nu era trecuta in contractul de munca, inclusiv salariul, totul sa platit prin banca, doar ca au fost perioada de CFP de care eu nu am stiut, din 4 ani si 8 luni, 9 luni cumulate de CFP, de platit a platit.

Cornel Vasile a scris:

Salariatul este îndreptăţit să pretindă de la angajatorul care l-a păgubit nu numai creanţa propriu-zisă privitoare la despăgubiri, ci şi dobânzi.

Diurna a fost platita?

Atunci solutia este doar sa va adresati instantei de judecata.
Bani de avocat nu am, el o sa aiba isi va angaja un avocat bun, el are si mesajele mele in care ii spun unele chestii, de ex ca "eu i-am ridicat firma" pana acum nu i-am spus nimic am fost prieteni, am avut unele intelegeri, doar ca acum eu nu le mai recunosc, probabil pe baza mesajelor el poate dovedii, ("ca eu i-am ridicat firma, si ca datorita mie..."),cu un avocat bun ca am ceva cu el.

Cornel Vasile a scris:

Atunci solutia este doar sa va adresati instantei de judecata.

Cum adica “ am avut unele intelegeri , doar ca acum eu nu le mai recunosc “ ? daca ceri corectitudine , trebuie sa oferi corectitudine . Oricum , daca v-a platit corect salariul si diurna , si are dovezi in acest sens , nu aveti ce daune sa cereti , ca nu pe dvs. v-a pagubit , ci Statul , neplatind contributiile si impozitul . Instanta nu poate decide altceva , decat ca il va sili sa le plateasca . Probabil va avea de furca cu ANAF-ul pentru evaziune fiscala . Daca aveti - sau nu - ceva cu el , nu are nici o relevanta in acest context .
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme angajator fisa fiscala tincaflaviusms tincaflaviusms Buna ziua! Am fost angajat in cadrul unei firme de paza si protectie din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 . Fisa fiscala nu am primit-o,asa ca am cerut-o de la ... (vezi toată discuția)
Buna, posibil sa am o problema, mai exact am un sofer care lucreaza ... LKW_Daniel LKW_Daniel Buna, posibil sa am o problema, mai exact am un sofer care lucreaza la mine in societate din 2018, dar in aceasta perioada a avut si concediu fara plata, am ... (vezi toată discuția)
Este munca “la negru” si munca prestata de salariatii care se afla in concediu fara plata ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: - stiu ca, de regula, Inspectorii de munca pot considera munca ... (vezi toată discuția)