avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În Noiembrie 2017 am cumpărat un apartament din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În Noiembrie 2017 am cumpărat un apartament din banii obținuți ...

În Noiembrie 2017 am cumpărat un apartament din banii obținuți din vanzarea unui imobil care a aparținut părinților mei. M-am înțeles singură cu proprietarul, se știa prețul 62.000 Euro, el și-a pregătit toate actele și ne-am și dus la notar să vedem ce acte trebuie (cadastru, certificat energetic, etc). Peste o săptămână, ne-am prezentat la data programată la o doamnă notar. Ea știa că eu cumpăr, o parte din actele proprietarului erau la ea (el si soția fiind din Constanta, noi eram în București). Doar că acolo, soțul doamnei notar, care și el era notar ((era o societate notarială în care lucrau și soțul și soția), m-a invitat în biroul lui și l-a chemat și pe soțul meu. Eu l-am chemat pe soțul meu cu mine (el trebuia să fie la servici), doar că să mă ajute cu mașina până la bancă și înapoi pentru viramentul bancar din contul meu. Atunci notarul mi-a spus că avem o problemă și anume că eu nu pot cumpăra apartamentul doar pe numele meu, întrucât eram căsătorită pe vechiul Cod Civil cu bunuri la comun, decât cu condiția ca soțul meu să scrie de mână o declarație de renunțare, și să o semneze apoi, el urmând să-i dicteze conținutul. Ne-a și spus că declarația notarială va fi taxată cu 400 lei. Nu se punea problema acestei sume. Eu habar n-aveam de acest aspect, soțul meu nici atât. Mi se părea firesc că ceea ce vine exclusiv din moștenirea mea să o trec pe numele meu, urmând să fie a copiiilor nostri. Spre stupoarea mea, soțul meu a spus că el nu semnează. L-am rugat frumos să semneze și din nou a spus că nu semnează. A trebuit, cu inima grea, să accept să fie trecut în acte ca proprietar, dar până în ziua de astăzi certurile au tot apărut pe acest subiect. În momentul de față doresc să-mi redobândesc exclusiv dreptul de proprietate, dorind și să protejez drepturile copiilor. În cazul decesului meu, soțul meu ar urma să dețină 75% din apartament, ceea ce mi se pare culmea, el putând face ce dorește având acest avantaj net. Având în vedere că el este și sub tratament psihiatric, cu atât mai mult vreau să fac lucrurile clare. El a mai făcut prostii de genul: a investit 6.000 Euro în casa lui părintească de la țară care în cel mai bun caz valorează 4.000 Euro având în vedere pământul de 3.000 m2, casa fiind foarte degradată. Cât ar dura o acțiune judecătorească și cum ar trebui să procedez ?
Doar prin partaj puteti rezolva. Eu asa am rezoplvat. Cu un avocat care a stiut foarte bine legea si cum sa se raporteze la ea. Succes.
Indiferent cum au stat lucrurile la data când s-a semnat actul nu trebuia să o faceți. Bănuiesc că ați conștientizat la vremea respectivă ce făceați. Puteați refuza să semnați, pierdeați programarea și câteva sute de lei, apoi consultați alt notar sau avocat.
La momentul acesta atâta vreme cât soțul, chiar dumneavoastră spuneți că nu vrea să renunțe care credeți că poate fi calea legală decât o acțiune în instanță? Iar pentru o astfel de acțiune clar vă trebuie un avocat. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnu avocat ,doamna s-a referit la sotul dansei ca a facut o investitie nu tocmai buna in casa parintilor dansului si de aceea nu are incredere in el
Despre asta era vorba

Alexandru Surcel a scris:

Părinții erau ai doamnei care întreabă. Nu ai soțului care a devenit coproprietar în baza unei greșeli.

kosty40 a scris:


2.Apropo de soțul dumneavoastră,nu întotdeauna facem alegeri bune cu investițiile.Cateodata câștigăm, altădată pierdem sau vrem să păstrăm ceva de suflet cum a fost casa părinților dansului.Dumnevoastra in aceasta prezentare doar îl denigrați și atât




Domnu' Kosty, doamna s-a referit la faptul că DINTR-O EROARE A NOTARULUI, SOȚUL A FOST TRECUT ÎN ACTE CA ȘI COPROPRIETAR, DEȘI CUMPĂRAREA SE FĂCEA CU BANII OBȚINUȚI DIN VÂNZAREA UNUI BUN MOȘTENIT, AȘADAR EXCLUSIV. Asta e speța, în rest, ce crede doamna despre investițiile soțului său, e irelevant.
Eu m-am referit in comentariu facut despre ce spune doamna despre sotul sau...Va rog sa recititi ce am scris ...Am inteles despre ce spune doamna ,dar face si un comentariu despre sotul sau ca nu gandesti bine si ca ar fi facut o investitie proasta in trecut in casa parintilor lui...

Alte discuții în legătură

Revocare donatie fara sarcina cristinatudor cristinatudor Buna! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: parintii mei au fost casatoriti, timp in care au dobandit un apartament ca bun comun. In anul 2001, pentru ... (vezi toată discuția)
Propietar la 17 ani femeie40 femeie40 buna ziua. am si eu o intrebare. am 40 ani sunt casatorita si am 2 baieti 17 si 3 ani jumate. as dori sa vand ce avem acum si partea mea sa o cedez copilului ... (vezi toată discuția)
Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)