avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Care sunt cazurile de nulitate a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Care sunt cazurile de nulitate a căsătoriei cele ...

Buna seara ,

Care sunt cazurile de nulitate a căsătoriei cele mai noi ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:36, 12 Martie 2025
Buna ziua

Reprezintă cauze de nulitate absolută a căsătoriei, potrivit art. 293 C. civ., neobservarea cerințelor de valabilitate privitoare la existența consimțământului la căsătorie și la diferența de sex, precum și nesocotirea impedimentului bigamiei, a rudeniei în grad prohibit la căsătorie, dar și încheierea căsătoriei de persoana cu privire la care a fost instituită consiliere judiciară sau tutelă specială. Suplimentar, este lovită de nulitate absolută, căsătoria încheiată în disprețul formalităților ce asigură solemnitatea și publicitatea acesteia. Art. 294 C. civ. adaugă drept cauză de nulitate absolută și impubertatea legală, iar art. 295 C. civ., fictivitatea căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot renunta la casatorie la cateva zile dupa cununia civila? constsil constsil se poate renunta la casatorie la cateva zile dupa cununia civila ? (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean roman cristinna-86 cristinna-86 Sint cetatean moldovean, vreau sa ma casatoresc in romania cu un roman, mi sa cerut o dovada de la autoritatile locale, in cazul in care exista conventie intre ... (vezi toată discuția)
Divorţ leu12 leu12 Bună ziua! Vreau să divorţez de soţia mea , cu care m-am căsătorit în 2009 neavând copii în urma căsătoriei. În anul 2012 părinţii mei ne-au ... (vezi toată discuția)