avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu un cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu un cetatean roman

Sint cetatean moldovean, vreau sa ma casatoresc in romania cu un roman, mi sa cerut o dovada de la autoritatile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si Moldova( dovada va cuprinde in mod obligatorie, faptul ca in conformitate cu legea nationala, sint indeplinite conditiile si ca se poate casatori in Romania). de unde pot sa obtin aceasta dovada? Si inca ceva va rog, unde pot gasi art. unde nu sunt identificate impedimente pentru incheierea unei casatorii cu un cetatean roman? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 21:50, 4 Ianuarie 2012
Dovada trebuie eliberata de autoritatile din tara ta in care sa se arate ca nu esti casatorit pt. ca in Romania nu este permisa bigamia.
Multumesc mult!
Cetăţenii moldoveni prezinta adev.de cutumă, adica un certificat de stare civilă eliberat de org.de stare civilă din Rep.Moldova sau de misiunile diplomatice ale Rep.Moldova în România, valabila 3 luni de la emitere.
De asemenea dau o declaraţie pe proprie răspundere, autentificată de un notar public, din care să rezulte că nu este căsătorit şi îndeplineşte condiţiile de fond -cerute de legea sa naţională -pentru încheierea căsătoriei în România.
Adeverinta se elibereaza de către organele de stare civilă ale Ministerului Dezvoltării Informaţionale al Republicii Moldova, sau de către funcţionarii consulari ai misiunii diplomatice şi consulare ai Republicii Moldova, în colaborare cu instituţia MDI Moldova.
Sunt impedimente :
- existenţa unei căsătorii nedesfăcute a unuia dintre viitorii soţi;
- rudenia în gradul prevăzut de lege;
- alienaţia şi debilitatea mintală
- adopţia;
este oprită căsătoria:
- între adoptator sau ascendenţii lui, pe de o parte, şi adoptat ori descendenţii lui, pe de altă parte;
- între copiii adoptatorului, pe de o parte, şi adoptat şi copiii acestuia pe de altă parte;
- între adoptaţii de către aceeaşi persoană.
Impedimente prohibitive sunt acelea a căror încălcare nu atrage nulitatea căsătoriei încheiate.
Sunt impedimente prohibitive:
- tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria dintre o moldoveanca si un roman lazarcorina lazarcorina vreau sa va rog sa-mi raspundeti la o intrebare : iubitul meu este romin iar eu sunt din moldova si vrem sa ne casatorim la primarie in Vaslui vrem sa stim de ... (vezi toată discuția)
Bună, as dori sa știu de ce anumite acte as avea nevoie pentru ... Ariana Ciubotaru Ariana Ciubotaru Bună, as dori sa știu de ce anumite acte as avea nevoie pentru o căsătorie, eu fiind din Republica Moldova iar el fiind din România căsătoria urmând sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie: roman & moldoveanca in italia silvia5 silvia5 Sunt moldoveanca cu actele in regula in Italia (permis de soggiorno), viitorul meu sot e roman. De care acte avem nevoie pentru a ne casatori, fara a merge in ... (vezi toată discuția)