avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Acum o luna mi-am dat demisia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Acum o luna mi-am dat demisia ...

Bună seara!
Vin şi eu cu o întrebare.. acum o luna mi-am dat demisia la fostul loc de muncă, din acordul părților.
După o lună am vrut să mă angajez în altă parte dar nu am reuşit deoarece fostul şef nu mi-a închis cartea de muncă.
L-am sunat şi i-am rugat să mi l încheie ca să mă pot angaja în altă parte. Din păcate degeaba l-am rugat că nu vrea să mi l încheie..Ce am de făcut în situația respectivă?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
Santiego12@, utilizator
Ati numar de inregistrare la cererea de incetare a c.i.m.?
Nu înțeleg întrebarea

Cornel Vasile a scris:

Ati numar de inregistrare la cererea de incetare a c.i.m.?

O sesizare la ITM.
Orice cerere adresata angajatorului ar trebui sa aiba numar de inregistrare.

Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Mulțumesc pentru răspuns

Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatului Malina 27 Malina 27 Buna ziua! Vreau o lamurire, daca se poate, legata dr obligatiile angajatului atunci cand i se termina CCC. Sa dau exemplu situatia mea: copilul face 2ani pe ... (vezi toată discuția)
Demisie nixnix nixnix buna ziua am o intrebare si va rog daca se poate sa mi dati un raspuns din august 2012 si pana la data de 29 dec 2012 am lucrat la un magazin ,patronul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)