avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Am și eu o problema, eu și soțul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Am și eu o problema, eu și soțul suntem despărțiți ...

Bună seara! Am și eu o problema, eu și soțul suntem despărțiți dar nu divorțați de aproape 2 ani și avem împreună o fetiță dar și un apartament luat împreună prin prima casa. Tot de aproape 2 ani, eu și fetița locuim la țară la mama mea, ajutând-ma în creșterea ei, soțul a rămas în apartament dar a rămas frecvent fără serviciu și astfel el nu a plătit nimic nici rate, nici utilități și nici nu i-a dat vreun ban fetitei. Nu suna și nici nu vizitează fata, deși nu i--am interzis dar când se îmbată își aduce aminte ca are copil....
Ce pot sa fac, ca să ii restricționează dreptul lui în caz de divorț sa ia fata sa stea la el, chiar și câteva zile? Actele de divorț nu le bag pt ca lucrez pe salariul minim pe economie și banca nu îmi v-a acorda mie sau lui apartamentul și îl v-o pierde.
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 17:41, 13 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul nu are legătură cu partajul, banca nu va ia casa ca ati divortat, dar v-o ia dacă nu platiti ratele.
Dacă dovediti ca e u pericol pt copil, nu va avea dreptul sa o ia în vizita la el.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
gi-jane2, moderator
Cum as putea sa fac lucrul asta din moment ce nu vizitează copilul? Nu întreabă de el, nu ținem legătura. De cele mai multe ori ii scriu eu sa își plătească facturile ca marea majoritate sunt pe numele meu
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
cristinaflorentina, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce pot sa fac, ca să ii restricționează dreptul lui în caz de divorț sa ia fata sa stea la el, chiar și câteva zile?
0
doamna, eu am raspuns la asta.
de obligat sa vina sa o vada, nu puteti.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand divortati si faceti partajul , nu mai stati agatata intr-o situatie care cu cat trece timpul cu atat este in dezavantajul d-voastra , se vor aduna datorii care nu vor mai putea fi acoperite nici de vanzarea apartamentului pe care oricum il veti pierde si va trebui sa scoateti si bani din buzunar sau veti fi executata silit . Ca tata are dreptul sa participe la cresterea si aducatia copilului si nu puteti sa-l privati de acest lucru , se va stabili in instanta daca nu se poate amiabil , domiciliul copilului , dreptul de vizita , pensia de intretinere , etc . Mergeti cat mai repede la un avocat pentru a va ajuta sa gasiti cea mai buna cale de urmat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeia-mama ce drepturi trebuie sa solicite in instanta pt ea si copilul ei? anasmdb anasmdb femeia-mama ce drepturi trebuie sa-si ceara in instanta pt ea si copilul ei? Vreau sa divortez de sotul meu. Avem o casnicie trecut de 7 ani, avem o fetita de ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)
Tata divortat doreste scoaterea copilului din tara pentru o excursie Andreea06 Andreea06 Va rog sa ma ajutati cu o solutie la problema urmatoare: Prietenul meu a fost casatorit. In urma casatoriei a rezultat o fetita. In urma divortului, ... (vezi toată discuția)