avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, de la mama si tata ne-a ramas un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, de la mama si tata ne-a ramas un teren pentru care ...

Buna ziua, de la mama si tata ne-a ramas un teren pentru care trebuie sa facem succesiunea. Am fost 3 copii ramasi, eu, sora mea si fratele meu. Fratele meu a decedat. Eu l-am grijit ca nu mai statea cu sotia demult cam de 14 ani si avea cu aceasta 2 fete acum adolescente. Iar cu prima sotie de care a divortat fratele meu mai avea 1 fata acum adolescenta. Intrebarea mea este daca terenul era al parintilor nostri atunci la succesiune din partea fratelui decedat trebuie sa vina ca mostenitori cele 3 fete. Sotia lui trebuie sa participe ca mostenitor?? Intreb pentru ca terenul asta nu este un bun al fratelui meu cumparat impreuna cu sotia lui, este un bun al parintilor nostri.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 07:10, 15 Martie 2025
Buna ziua

Intrebarea mea este daca terenul era al parintilor nostri atunci la succesiune din partea fratelui decedat trebuie sa vina ca mostenitori cele 3 fete. Sotia lui trebuie sa participe ca mostenitor??

Partea fratelui decedat se imparte astfel:

1/4 - sotia supravietuitoare
3/4 - cele 3 fete

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Moștenire între fratele supraviețuitor nepoata și cumnata MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frați, Mare, Mijlociu, Mic. Cel Mic, necăsătorit și fără copii (\\"singur\\") moare și rămâne apartamentul lui după el. La scurt timp moare ... (vezi toată discuția)