avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am o pensie de invaliditate pe baza afecțiunilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am o pensie de invaliditate pe baza afecțiunilor locomotorii ...

Am o pensie de invaliditate pe baza afecțiunilor locomotorii și oftalmologice,medicul oftalmolog mi-a zis că dacă mă operez de cataracta care o am la ambii ochi î-mi va reveni și vederea eu având miopie forte,întrebarea este:la revizuirea comisiei de expertiză există riscul să pierd pensia de invaliditate ca urmare a operației de cataractă?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:54, 15 Martie 2025
Nu avem de unde sa stim ce va decide comisia de expertiza medicala in baza documentelor medicale depuse de dvs.
Pensia de invaliditate este legata de cataracta la ambii ochi ?
Să judecăm logic. Deci dacă vă vindecați de cataractă la ambii ochi, care ar mai fi motivul să primiți pensie de boală pentru o afecțiune care nu mai există`?!
Prin vindecare, redeveniți apt de muncă pentru 8 ore, sau 4 ore, cum va considera medicul de medicina muncii.
Din acest motiv pensia de boală este mereu revizută prin reexaminarea gradului de invaliditate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anetaaneta anetaaneta Am miopie forte peste - 23 pensionata gr 2 cu complicatiile acestei boli, recent am facut o interventie pentru cataracta si a fost schimbat cristalinul si port ... (vezi toată discuția)
Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul ... Dobre Radu Dobre Radu Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul drept iar săptămâna asta se operează și la ochiul stâng tot de cataracta. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)