avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti cu privire la o pensie de intretinere ...

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.
Punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti cu privire la o pensie de intretinere minor. Se poate face si direct la institutia unde lucreaza paratul, fara sa mai fac executare silita?
Un exemplu de cerere daca se poate. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu , angajatorul nu poate retine nimic angajatului decat la ordinul unui executor . Si nu puteti executa decat restantele , nu si pensia curenta ( sau cea viitoare ) . Pensia de intretinere se plateste de buna-voie .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice hotărâre neexecutata de buna voie se pune în executare silita doar prin executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Nu se respecta hotararile judecatoresti? car_ver0809 car_ver0809 As vrea sa stiu si eu care este termenul limita legal pentru respectarea unei hotarari judecatoresti definitive si punerea ei in executare . Iar daca nu este ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat viomari viomari Buna ziua, Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort. As ... (vezi toată discuția)