avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este în regula ca mama să revină la muncă din CIC, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este în regula ca mama să revină la muncă din CIC, a doua ...

Este în regula ca mama să revină la muncă din CIC, a doua zi dupa ce copilul va împlini 2 ani? De ce aici este precizat ca expirarea suspendarii contractului de muncă este in ziua anterioara aniversării copilului? www.avocatnet.ro/articol_583...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 18 Martie 2025
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizației pentru creșterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Astfel,dreptul la indemnizație pentru creșterea copilului va înceta în aceleași condiții și acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlinește 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizație pentru creșterea copilului și dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlinește 2 ani sau 3 ani.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cresterea copilului comandanut comandanut sotia mea a nascut pe 1.06.2011 dar dosarul pentru indemnizatie a fost depus pe 4 .08.2011 pentru o perioada de 2 ani . pana cand va primi indemnizatie si pe ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil,iar pe 7 noiembrie fetita mea implineste 2 ani. Cum trebuie sa procedez pentru a ma intoarce la serviciu si mai ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere revenire din cic la serviciu lacra1985 lacra1985 Buna seara. Pe 29 februarie 2012 am nascut si pe data de 11 aprilie am intrat in CIC. Pe 29 februarie 2014 se implinesc doi ani si vroiam sa stiu cand ... (vezi toată discuția)