avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Avem un coleg, care din motive necunoscute ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Avem un coleg, care din motive necunoscute a lipsit ...

Buna ziua,
Avem un coleg, care din motive necunoscute a lipsit de la munca in ultimele 4 zile, raspunde la telefon si spune ca va veni de maine, acest raspuns repetandu-l in mai multe zile. Acest salariat este in perioada de proba. Putem sa ii desfacem contractul de munca? Daca da, in ce termeni legali? si ce trebuie sa avem in vedere? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 09:49, 20 Martie 2025
Buna ziua

Conform codului muncii (art 31, alin 3): pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia.

Deci, daca acel angajat este in perioada de proba, cel mai simplu este sa incetati contractul de munca printr-o notificare scrisa care poate avea efecte imediate si nu este nevoie de motivatie. De fapt, e mult mai simplu sa nu oferiti nici un fel de motivatie de care s-ar putea lega mai apoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Bunaziua. lucrez de pe 01.07.2022 si sunt in perioada de proba ... /alex/ /alex/ Bunaziua. Lucrez de pe 01.07.2022 si sunt in perioada de proba de 90 de zile. Desi ma aflu abia in a 4a zi de lucru, nu simt ca acest job pe care il am este ... (vezi toată discuția)
Este legal în acest caz a se desface contractul de muncă? 1984a 1984a Bună ziua Sunt angajat la o firmă de construcții de o lună jumătate.Mă aflu în perioada de probă legală de 90 de zile.Din nefericire am suferit un ... (vezi toată discuția)