Nu e răutăcios.
Dar sunt dubios de frecvente poveștile in care soțul are un copil din prima căsnicie, care face numai rele și de care se teme a doua soție și copiii ei, ca va fi un soi de bau bau, care vine sa le ia averea.
A fi copil din prima căsătorie a devenit un fel de stigmat.
Pana la urma, când a acceptat sa îl ia de soț, sora știa ca mai exista un copil și dacă soțul e mai delasator, de ce nu a contractat sora dvs creditul și nu a cumpărat dânsa imobilul?
Stimata @Shirley100 , poate nu e decat gelozia unui copil care vede ca o straina i-a inlocuit mama , nu neaparat rautate . Am banuiala ca nu stiti despre baiat decat din ce povesteste sora , nu si tatal . Am mari suspiciuni ca acesta e chiar atat de fericit ca-si indeparteaza fiul , dar s-ar putea sa ma insel . Chiar daca ar obtine drept de proprietate pe 1/2 din apartament , sora dvs. tot fara casa ar putea ramane , la un eventual deces al sotului . Cu o suma de bani , dar fara casa . Copilul isi va mosteni tatal , fara nici o discutie , la fel si sotia , in proportiile prevazute de lege . Iar daca fiul va cere partajul , va trebui ca sora sa-i plateasca sulta pe partea lui , sau sa vanda si sa imparta banii . Oricum , nici o manevra nu se poate face , pana nu e platit apartamentul . In cazul unei donatii a acelei jumatati , fiul o va putea ataca ( pentru liberalitati excesive , care ii incalca rezerva ) si va obtine in total 1/2 din apartament . Sora dvs. nu are copii , la decesul ei va fi mostenita de rudele ei . Pentru cumnatul dvs. nu cred ca e motiv de fericire … Si - iarasi - nu prea stim care e ordinea “ plecarilor “ … Poate va fi multumit sa-i instituie un drept de uzufruct viager , asa sora va avea siguranta ca nu ramane fara acoperis cat traieste , iar el va fi linistit ca nu-si nedreptateste fiul , ci doar ii amana intrarea in posesia mostenirii pentru o vreme . Asta , cum v-am spus , dupa ce e platit apartamentul…
~ final discuție ~