avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Am o întrebare în legătură cu o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Am o întrebare în legătură cu o persoană cu ...

Bună ziua. Am o întrebare în legătură cu o persoană cu handicap locomotor grav care a terminat liceul anul trecut (profil mate-info intensiv engleză) și care nu reușește să își găsească un loc de muncă (în birou sau de acasă). Menționez că a fost în șomaj până în luna februarie ac. Întrebarea ar fi dacă ar putea să intre în pensie de invaliditate, deoarece nu poate să se întrețină din 728 ron cât este indemnizația de handicap.
Cel mai recent răspuns: daleioan , utilizator 09:00, 26 Martie 2025
Am înțeles că, legea prevede pentru persoanele care au vârsta cuprinsă între 20 - 23 de ani și solicită obținerea pensiei de invaliditate, că trebuie să aibă un stagiu de cotizare realizat de 2 ani. În cazul expus, are doar 6 luni de șomaj și nu se poate angaja, pentru că peste tot se cere, EXPERIENȚĂ și în special pentru faptul că are dizabilități. Ce se poate face în acest caz???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere - compatibil cu pensia de invaliditate gradul i? aly_yoana aly_yoana Un cetatean are indemnizatie de handicap grad 1, pensie de invaliditate grad 1, cu indemnizatie de insotitor, si permis de conducere. Are dreptul sa circule cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pe viata LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, as dori sa stiu daca in cazul unui tanar major cu diagnostic de parapareza spastica, (in cazul lui sunt afectate doar picioarele dar poate ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)