avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua locuiesc în aceeași casa cu concubina ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua locuiesc în aceeași casa cu concubina mea, casa este pe numele ei ...

Bună ziua locuiesc în aceiași casa cu concubina mea casa este pe numele ei eu am buletinul la aceiași adresă mă poate evacua după bunul ei plac? Sau exista vreo lege ceva care mă poate proteja până îmi găsesc ceva . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: GRIGORIE ȘTEFANIA - AVOCAT , Avocat 12:50, 25 Martie 2025
Bună ziua! În principiu, faptul că aveți domiciliul stabilit în imobil nu vă conferă automat și un drept de proprietate sau de folosință permanentă asupra acestuia. Proprietarul locuinței are, în general, dreptul să decidă cine locuiește în spațiul său, însă o evacuare forțată se poate face doar în baza unei hotărâri judecătorești.

Dacă există neînțelegeri, recomand o discuție amiabilă pentru a stabili un termen rezonabil în care să vă găsiți o altă locuință. În cazul în care situația devine tensionată, vă sfătuiesc să apelați la un avocat specializat în drept civil, care vă poate oferi o consiliere mai detaliată și vă poate reprezenta, dacă este necesar.

Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidare si amenintare cu moartea IRISL IRISL Buna ziua, In cazul unui concubinaj ce dureaza de 17 ani : - ce cale legala ar exista pentru: a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate ... (vezi toată discuția)
Fiica majora salariata freeanifer freeanifer Fiica majora , salariata locuieste cu parintii . Nu contribuie cu nimic la cheltuielile din casa , are un comportament agresiv (verbal) fata de parinti , ... (vezi toată discuția)
Acces in imobil alex201888 alex201888 Am depus divortul si inca nu s-a stabilit primul termen. Din cauza situatiilor foarte tensionate am plecat din casa, bun propriu al meu dinainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)