Bună ziua locuiesc în aceiași casa cu concubina mea casa este pe numele ei eu am buletinul la aceiași adresă mă poate evacua după bunul ei plac? Sau exista vreo lege ceva care mă poate proteja până îmi găsesc ceva . Mulțumesc
Bună ziua! În principiu, faptul că aveți domiciliul stabilit în imobil nu vă conferă automat și un drept de proprietate sau de folosință permanentă asupra acestuia. Proprietarul locuinței are, în general, dreptul să decidă cine locuiește în spațiul său, însă o evacuare forțată se poate face doar în baza unei hotărâri judecătorești.
Dacă există neînțelegeri, recomand o discuție amiabilă pentru a stabili un termen rezonabil în care să vă găsiți o altă locuință. În cazul în care situația devine tensionată, vă sfătuiesc să apelați la un avocat specializat în drept civil, care vă poate oferi o consiliere mai detaliată și vă poate reprezenta, dacă este necesar.
Acces in imobil
alex201888
Am depus divortul si inca nu s-a stabilit primul termen. Din cauza situatiilor foarte tensionate am plecat din casa, bun propriu al meu dinainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)