avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!O prietena are un apartament pe aceeasi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!O prietena are un apartament pe aceeasi scara, In Romania,dar ...

Buna ziua!O prietena are un apartament pe aceeasi scara, In Romania,dar si alte proprietati in Chisinau si Moscova,In decembrie ajunge ptr un tratament in Moscova, iar in 23 februarie moare si este incinerata acolo.Are doua surori in Chisinau cu care nu comunica.Toate proprietatile erau administrate de vecini care aveau imputernicire de a o reprezenta in zona administrativa a locuintelor(gaze,electricitate,telefonie)inclusiv eu.Bazat pe faptul ca imi datoreaza o suma deja,acum eu platesc cheltuielile de intretinere,impozite,cheltuieli curente.Nu sunt ruda de sange,pot cere beneficii de pe urma acestor servicii prestate?Cum trebuie sa procedez in relatia cu viitorii mostenitori, in asa fel sa am garantia ca-mi voi recupera banii cheltuiti deja dar cei ce urmeaza a fi cheltuiti .Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2025
FlorentinaLojnita, utilizator
Cel mai recent răspuns: FlorentinaLojnita , utilizator 22:01, 31 Martie 2025
In baza documentelor scrise, existente (procuri, facturi, chitante, etc.) si pe care le veti intocmi ulterior cu mostenitorii, dupa succesiune, puteti recupera banii cheltuiti. Dupa caz, poate fi necesara o actiune in instanta.
Ar fi util, sa consultati un avocat cu documentele in fata.
Cel mai bine ar fi ca sa nu mai achite nimeni nimic. Asociatia de proprietari calculeaza si pune restante. La intrarea in posesie apartamentului a mostenitorilor vor trebui platite toata suma catre asociatia de proprietari si penalizari.
Daca rudele vin si nu vor sa va dea banii platiti nu veti putea recupera nimic.
Va vor intreba cine v-a pus sa achitati sau poate va vor spuen ca vi s-a dat bani.
Altfel nimeni nu achita nimic pentru altcineva.
Daca sua ajunge foarte mare asociatia poate actiona in instanta si pune executor pentru vanzarea apartamntului.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2025
ricadinas, utilizator
Sunt de plata impozitele anuale ale proprietatii,intretinerea lunara,reparatiile comune,...
inteleg ca ar trebui sa nu mai platesc nimic...
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani platiti pentru nimic. Teope Teope De ce trebuie sa platesc la asociatia de proprietari o suma pe luna pentru un apartament proprietate, in care nu locuieste nimeni? (vezi toată discuția)
Recuperare restante asociatie de proprietar asociatie de proprietar Proprietarul unui apartament a decedat. Nu s-a dezbatut nici o masa succesorala, acesta avand o fiica plecata din tara si de care nu se cunoste nimic. ... (vezi toată discuția)
Delapidare administrator - situatie absurda Nynaeve Nynaeve Buna ziua,va deranjez cu o problema mai veche, care a ajuns intr-un punct cel putin neplacut. Acum un an,administratora asociatiei noastre pretindea ca i s-a ... (vezi toată discuția)