avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apartament/persona bolnava grad ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apartament/persona bolnava grad terminal/mostenire/succesiune ...

Bună ziua
Am și eu o situație mai aparte și voiam sa va cer sfatul, am o mătușa (sora mamei) care s-a.mutat la tara acum 15 ani sa aibă grija de bunica fiind bolnava
Aceasta avea un apartament în București pe care l-a închiriat prin intermediul meu toată aceasta perioadă, eu locuind în București cu mama și sora, acum vreo 10 ani sora mea s-a.mutat la țară alături de aceasta după moartea bunicii, aici nu lucra nu avea venituri și avea și o fata pe care o creștea singura, mătușa avea pensie , chiria de la apartament pe care i o trimiteam lunar și gospodăria bunicilor astfel ca traoul era mai ușor acolo
!
Acum 2 luni mătușa mea a fost diagnosticata cu cancer în faza terminală...
Astăzi am aflat ca ij timpul vizitelor la spitalul din Craiova sora mea împreună cu un unchi au evacuat chiriașii din apartament și au început demersurile pt vânzare spunând ca este dorința ei! Deși aceasta abia mai vorbește ,nici nu se poate deplasa!
În urma succesiunii de pe bunici și casa de la tara este tot pe numele acestei mătuși!
Eu nu vorbesc cu sora de câțiva ani...
Se mai poate face ceva pentru a avea vreun drept la vreo cota din apartament sau eventual măcar pt casa de la țară! Eu am grija de mama mea de 15 ani fără vreun ajutor de la soră, și m am ocupat de închiriere, renovări etc pt acest apartament care urma sa fie lăsat moștenire tuturor din spusele mătușii
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:29, 31 Martie 2025
Depinde ce acte s-au încheiat.
Trebuie văzute exact documentele și ce s-a întâmplat acolo.
Mergeți cu documentele la un avocat.
Nu am nici un fel de acces la acte, dar cel mai probabil contract de vânzare-cumpărare către client , făcut direct de mătușa mea, astfel ca toți banii sa-i poată lua sora !
În cazul casei de la țară nu cred ca s-a făcut vanzare/donare

raluk0207 a scris:

Depinde ce acte s-au încheiat.
Trebuie văzute exact documentele și ce s-a întâmplat acolo.
Mergeți cu documentele la un avocat.

Atunci mătușa a vândut, în calitate de proprietar.
Ce ați vrea să mai faceți dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura mosternire-succesiune-lege Jwjwj Jwjwj Bună ziua, ma aflu și eu în următoarea situație, mama mea are 3 surori, una dintre ele locuind anterior în București apoi mutandu-se la tara acum vreo ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog-evacuare tolerat Beeba Beeba Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora ... (vezi toată discuția)