avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura mosternire-succesiune-lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura mosternire-succesiune-lege

Bună ziua, ma aflu și eu în următoarea situație, mama mea are 3 surori, una dintre ele locuind anterior în București apoi mutandu-se la tara acum vreo 15 ani
Deși erau 4 surori și eu am avut grija de bunicul ani de zile pana sa moara și sa rămână doar bunica, când a decedat bunica mătușa mea a făcut succesiune pe numele ei cu acordul și semnătura mamei și a celorlalte surori! A menționat acolo ca dacă moare sa-i rămână proprietatea de la tara și terenurile surorii mele(este legal?) Sora mea s-a mutat la tara acum breo 8 ani, neavând venituri strict sa trăiască pe spatele mătușii! De curând mătușa mea a fost depistata cu cancer în faza terminala, în ultimele săptămâni sora mea a încercat sa o convingă sa vândă apartamentul sa i dea ei banii de pe el, nu s-a vândut iar din păcate mătușa.mea s-a stins din viață! Acum sora mea se vede proprietara de drept atât supra proprietății de la tara cât si apartamentul din București, a venit și a luat actele apartamentului care se aflau în posesia mamei mele deoarece eu m-am ocupat de aparyament/chiriași pe toată perioada de când s a mutat mătușa la tara iar actele erau la noi(la mine și la mama)
Mama mea cumva ii tine partea surorii deși eu am grija de ea de 10 ani, având Multiple atacuri cerebrale și având nevoie de însoțitor, se poate face ceva în aceasta situație? Se va face o succesiune automat de sora mea? Și dacă da ce urmează? Mama mea poate da semnătura ca i cedează totul ei ?
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
Jwjwj, utilizator

Alte discuții în legătură

Vânzare apartament/persona bolnava grad terminal/mostenire/succesiune ... Jwjwj Jwjwj Bună ziua Am și eu o situație mai aparte și voiam sa va cer sfatul, am o mătușa (sora mamei) care s-a.mutat la tara acum 15 ani sa aibă grija de bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in urma.Atunci s-a facut succesiune. ... (vezi toată discuția)
Buna seara bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ... Uzac Uzac Buna seara Bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ( un copil este mama) A - ll - a relatie concubinaj are 2 copii Bunica vinde casa de la ... (vezi toată discuția)