avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca unul din soti moare, copii acestuia din prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca unul din soti moare, copii acestuia din prima casatorie, ...

Daca unul din soti moare, copii acestuia din prima casatorie, au drept de mostenire asupra bunurilor proprii (dobandite inainte de casatorie) ale sotului supravietuitor? In ce cota?
Cel mai recent răspuns: P.O.L. , utilizator 15:49, 3 Aprilie 2025
Copiii au drept de mostenire asupra bunurilor parintelui lor , nu si din bunurile altei persoane . Cata vreme bunurile in discutie sunt proprii ale sotului supravietuitor , acestea nu intra in masa succesorala a decedatului .
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - mostenire Kiralyna Kiralyna Va rog sa imi dati un sfat privind drepturile de succesiune in cazul in care sotul detine o casa mostenita de la parintii sai, sotia are un copil dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)