avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data de la care se acorda drepturile(banii) Pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data de la care se acorda drepturile(banii) Pensie Limita Varsta (cu reducere)

Am depus dosarul(cererea) de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard(in baza art 56/Legea360/2023) pe data de 12 martie 2025. Daca cererea va fi aprobata si decizia va fi emisa peste cateva luni, drepturile(banii) cuvenite imi vor fi platite incepand cu data depunerii dosarului(12 martie 2025) sau cu data emiterii deciziei? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:58, 4 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu data depunerii cererii, cu data îndeplinirii condițiilor de vârstă și stagiu complet contributiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta Roxana R. Roxana R. Buna dimineata, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati: cand pot iesi la pensie fara penalizari (luna, zi, an)? Precizari: - sunt nascuta in iulie ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei dupa data deciziei de pensionare StefBoji StefBoji Am citit pe forum ca plata se face in luna urmatoare emiterii deciziei de pensionare. As vrea sa stiu daca acest lucru este valabil chiar daca decizia s-a ... (vezi toată discuția)
Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)