avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot da Primăria în judecată pentru că nu se ocupă ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot da Primăria în judecată pentru că nu se ocupă de problema ...

Pot da Primăria în judecată pentru că nu se ocupă de problema câinilor maidanezi? Nu are în desfăşurare nici campanii de sterilizare, nici nu amendează stăpânii de câini nesterilizați, nici nu are contract cu hingherii (ultima soluție nici nu mi-o doresc, e scumpă, barbară și nu rezolvă nimic pe termen lung).
Am fost să discutăm să organizăm campanii de sterilizare pentru câini cu și fără stăpân, conform legii 155/2001, și a celor mai noi norme de aplicare a acesteia. Menționez că este vorba de o comună din județul Ialomița.
Am discutat înainte de aprobarea bugetului pe acest an, să acorde o sumă pentru sterilizări. În primă fază, primarul a fost de acord, am convenit că ne dă spațiul și banii, noi (eu și sora mea) facem flyere, informăm oamenii, facem programările, stabilim cu echipele de medici. (Asta deși avem joburi full-time).
Problema e că medicii cu care am discutat inițial au mărit tarifele, așa că am căutat altă echipă. Suma nu e uriașă, pentru context, sterilizarea unei femele costă 250 de lei, iar ridicarea unui câine de pe domeniul public costă între 800 și 1500 de lei. Câini care apoi fie sunt uciși, fie abandonați în altă comună, pentru a mai fi prinși și altă dată.
Primarul a refuzat sub pretextul că suma e mare, deși cu ocazia asta am aflat că, de fapt, nu prevăzuse niciun leu. Aceasta e o primărie care a avut excedent bugetar în ultimii ani, nu e o primărie săracă. Deoarece nimeni nu impune legea nici la nivelul autorităților, nici la nivelul cetățenilor, aș vrea să pun cumva presiune să înțeleagă că ceva trebuie să se schimbe și nu mai merge ca până acum.
Mulțumesc celor care ați avut răbdare să citiți până la final!
Cel mai recent răspuns: Andreea Stamate , utilizator 12:42, 29 Aprilie 2025
cred ca trebuie sa va gasiti finantare din alta parte. indiferent de conditiile financiare ale Primariei, bugetul il hotaraste Consiliul Local. Este prin urmare, o problema de oportunitate. cat despre solutia cu hinghierii, e evident ca n-o doriti, fiind vorba de competitori
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2025
adriandimitriu, utilizator
Nu doresc hingheri pentru că nu rezolvă nimic, doar omoară câini pe bani foarte mulți. E evident că nu ați înțeles nimic. Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de a steriliza animalul de companie prin hcl karytat karytat Buna ziua. Am si eu o intrebare. Primaria Timisoara obliga toti cetatenii care locuiesc in municipiu sa sterilizeze toate animalele care nu au pedigree, chiar ... (vezi toată discuția)
Cum scapam de maidanezi? utilizator1234 utilizator1234 Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema foarte spinoasa in sectorul 6 : cateii maidanezi. Ce putem face pentru a scapa de aceste haite agresive?Am ... (vezi toată discuția)
Combatere hotarare consiliu municipal privind sterilizarea cainilor marianoprisi marianoprisi Cum putem combate aceasta mare prostie care nu face decat sa acopere incompetenta primariei de a rezolva situatia cainilor maidanezi? (vezi toată discuția)