Locuiesc în comuna Dumbrăvița, județul Timiș, iar recent, pe strada mea a fost instituit regimul „Parcare interzisă”, conform unei hotărâri a Comisiei de circulație locale.
În urma documentării mele (inclusiv cu ajutorul platformei ChatGPT), am înțeles că pentru ca o astfel de măsură să fie legal aplicabilă este necesar să fie respectați următorii pași: Elaborarea unui studiu tehnic de trafic care să justifice oportunitatea măsurii, Obținerea avizului Poliției Rutiere si Adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local,
Vă rog să-mi confirmați dacă acești pași sunt corecți (si eventual si baza legala) și dacă o decizie a Comisiei de circulație, nesusținută de aceste etape, poate produce efecte juridice (ex: aplicarea de sancțiuni sau montarea de indicatoare).
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și pentru clarificare.
Baza legala e o hotarire de consiliu local, pe care trebuie sa o aflati. Cel mai simplu ar fi sa adresati o reclamatie catre primarie, la care vi se va raspunde in maxim 30 de zile.
Daca vi se dau detalii si exista acea HCL, atunci nu puteti decit s-o anulati in instanta, pentru a disparea zona de parcare interzisa, angajati-va un avocat.