avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Decizie Parcare Interzisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Decizie Parcare Interzisa

Locuiesc în comuna Dumbrăvița, județul Timiș, iar recent, pe strada mea a fost instituit regimul „Parcare interzisă”, conform unei hotărâri a Comisiei de circulație locale.
În urma documentării mele (inclusiv cu ajutorul platformei ChatGPT), am înțeles că pentru ca o astfel de măsură să fie legal aplicabilă este necesar să fie respectați următorii pași: Elaborarea unui studiu tehnic de trafic care să justifice oportunitatea măsurii, Obținerea avizului Poliției Rutiere si Adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local,
Vă rog să-mi confirmați dacă acești pași sunt corecți (si eventual si baza legala) și dacă o decizie a Comisiei de circulație, nesusținută de aceste etape, poate produce efecte juridice (ex: aplicarea de sancțiuni sau montarea de indicatoare).
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și pentru clarificare.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
rbreaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:58, 8 Aprilie 2025
Baza legala e o hotarire de consiliu local, pe care trebuie sa o aflati. Cel mai simplu ar fi sa adresati o reclamatie catre primarie, la care vi se va raspunde in maxim 30 de zile.
Daca vi se dau detalii si exista acea HCL, atunci nu puteti decit s-o anulati in instanta, pentru a disparea zona de parcare interzisa, angajati-va un avocat.
M-ar interesa și pe ce ar trebui să se bazeze Consiliul local când ia o hotărâre ca cea menționată mai sus
Foarte bine , interesati-va de acea HCL.
Scrie în ea.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate hotarare consiliu local Addelin Addelin Buna ziua! In urma unei hotarari de consiliu local ne-a fost interzis accesul auto a 4 din 6 societati comerciale care activeaza in acceasi zona a orasului. ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in localitatea in care locuiesc, primaria a montat ... steflau steflau Buna ziua. In localitatea in care locuiesc, primaria a montat pe foarte multe strazi si stradute (atat cu dublu sens cat si cu sens unic) foarte multe semne ... (vezi toată discuția)