Vă scriu pentru a solicita un punct de vedere juridic în legătură cu o situație legată de un teren agricol moștenit.
În anul 2020, am moștenit de la mama mea un teren agricol care fusese dat în arendă anterior de către aceasta. Mama a decedat în ianuarie 2020, iar în acel an nu am fost contactată de arendaș pentru semnarea unui nou contract.
Recent, am fost sunată de arendaș, care mi-a spus că ar trebui să semnăm contractul „nou”. I-am comunicat că doresc să încetăm colaborarea, într-un mod amiabil. Arendașul a reacționat negativ, susținând că ar trebui să mai rămân în relație contractuală cu el pentru încă cel puțin doi ani, invocând faptul că rezilierea trebuia anunțată cu un an înainte.
Problema este că nu mi-a fost adus la cunoștință existența niciunui contract, iar acum, după această discuție, mi-a înmânat o copie a unui document datat 15 aprilie 2020 – 15 aprilie 2025, în care am constatat cu surprindere că semnătura mea apare falsificată.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. Ce demersuri legale pot face în această situație, având în vedere că semnătura mea a fost falsificată?
2. Pot refuza reînnoirea relației contractuale cu acest arendaș în baza acestui fapt?
3. Ce pași ar trebui să urmez pentru a acționa legal și a mă proteja în această situație?
Vă mulțumesc anticipat pentru sprijin și aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.
Contract arenda
Am un contract de arenda, eu fiind arendas, incheiat cu o persoana X. Respectiva persoana, are un contract de arenda incheiat cu un alt arendas, care expira ... (vezi toată discuția)