Am un apartament pe care l-am avut inchiriat cativa ani si acum nu e locuit de 2 ani .
Dar pe scurt ideea este urmatoarea .
1. Mi-a aparut la plata o suma de 3600 lei care reprezinta penalitati, dar pe care NU poate/ nu vrea nimeni sa mi le justifice.
2. Conform legii suma penalitatilor NU poate depasi suma intretinerii, iar pe lista mea de intretinere daca intretinerea este 54 lei , penalitatile aferente sunt 154 !!! ceea ce este strigator la cer!
3. Am solicitat asociatiei prin mai multe adrese, in nenumarate randuri excplicatii, justificari, documente si REFUZA SA MI LE DEA. Mai exact NU mi se raspunde !!!
In conditiile acestea, eu am refuzat sa mai achit intretinerea, pt ca mi se pare ca ma jecmanesc pt ca nu locuiesc acolo!!
Vreau sa stiu , in sensul celor de mai sus, le pot face plangere penala pt delapidare si refuzul de a -mi oferi documente justificative?
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
@latka,
Ne plangem peste tot d birocratie in romanica. Dvs. asta incurajati: sa se adreseze in instanta, ca sa afle omu' cum i se face un calcul al penalizarilor - desi in L 196/2018, art.28(1) se stipuleaza clar dreptul proprietarului de a avea acces la toate alea ...
La noi asa se rezolva, adica daca pot - si chiar pot, pentu ca lucrez cu un program foatre bun, in cateva minute ii scot un raport privind calculul penalizarilor si ce mai vrea omul. Ei, daca nu este multumit, am si zis, se adreseaza compartimentului din primarie sau, in ultima instanta, la judecatorie... Dar, cum se zice, este mult pana departe.
Se vede ca lucrati in alt domeniu unde, ati observat nu va prea putem contrazice. Asa ca lasati-ne in pace cu aceste sfaturi - mergeti la judecatorie!
De altfel, acest lucru l-a inteles si autoarea topicului - poate mai putin faza cu penalitatile - pentru ca daca ar fi primit de la asociatie, informatiile solicitate, poate ar fi inteles.
Gresit ! Nu trimit pe nimeni in instanta, ci constat ca reprezentantii asociatiei, ori nu stiu exact (o fi stiind doar cine se ocupa de contabilitate), ori nu vor ceea ce dvs. vi se pare simplu. Nu scrie in legea 196/2018 despre vreun nivel de bunavointa.
Singura cale legala e instanta, asta e sensul afirmatiilor mele, cita vreme nu exista o hotarire favorabila ei in instanta persoana care a deschis subiectul e obligata sa plataeasca, daca asociatia refuza dialogul.
Asa ca, fiind un forum dedicat, nu putem sa discutam decit despre temeiuri legale, nu despre ce fac unii sau altii prin asociatii. Prin urmare, lasati-ma cu ceea ce considerati dvs. despre ce scriu eu si recititi regulamentul forumului.
solicitarile dvs au fost depuse cu nr de inregistrare ? dupa cate am citit si eu , in primul rand va adresati presedintelui si daca dupa 10 zile nu va raspunde , o petitie comitetului executiv , daca nici aici nu aveti sorti de izbanda , va adresati serviciului din primarie ! stiu ca multi vor spune ce vor spune , dar aveti acoperire si ii pune ti si pe ei sa isi faca datoria pentru care au fost alesi , eu asa asi proceda in cazul in care consider ca am dreptate , mie se pare o suma mare pe 2 ani numai penalitati , oricum dati mai multe amanunte , de exemplu perioada cand a fost inchiriat daca sau platit serviciile la asociatie , respectiv intretinerea , daca sau platit cei 2 ani cat a afost nelocuit , pentru ca si in acest caz se platesc niste servicii
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Uitati ce frumos zice @eugarzian - de fapt tot cam asa m-am exprimat si eu, mai sus.
Rezolvarea unor asemenea neintelegeri trebuie facute in mod treptat, ca sa nu zic ierarhic, da? - notificare conducere as. prop., notificare serv. specializat din primarie si in final, sigur, proprietarul nemultumit merge in instanta - eventual cu raspunsurile primite. Aceasta este ordinea fireasca - ca scrie sau nu scrie in L 196/2018.
Asadar, doamna, urmati "pasii" indicati mai sus (puteti alege si calea judecatoriei, mai intai).
Eu, chiar sunt curios, poate ne spuneti si noua, cum ati rezolvat.
Penalitati
loredana34
buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)