avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... model chemare in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

model chemare in instanta

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu un model de chemare in instanta pentru recuperare datorii? (si alt model pentru chemare in instanta pentru calomnie ne-ar fi de folos).

Este vorba despre 2 firme din Bucuresti si un depozit inchiriat, proprietarul a facturat catre mine/chirias, in mod eronat apa si enrgie electrica mai mult decat am consumat si acum vreau sa recuperez sumele platite in plus (avem proces verbal de primire si predare a spatiului unde sunt mentionate indexurile, se pot confrunta cu facturile emise si platite, totul este inregistrat in contabilitate si poate fi dovedit).

Sau daca cineva ne poate ajuta in aceasta speta, am fi recunoscatori.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:46, 11 Aprilie 2025
Daca vreti sa va judecați pe bube ar trebui sa aveți avocat.
Avocatul va poate face redactarea actiunii pentru ca legea recomanda și prevede în acest sens.

Daca vreti modele găsiți pe net sau în cărți de drept mai vechi.

Eu sunt de părere ca în instanță castiga cel care are avocatul mai bun in ipoteza singulară in care dreptatea nu exista la un mod absolut și inevitabil pentru reclamant.

București 2025
Eu cred ca vă trebuie un avocat, nu modele de chemare în judecată ( puteți încerca pe portalul justiției să găsiți inspiratie), după cum puneți problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de cerere vicar vicar Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Bundy Bundy Buna ziua, Am platit o avocata din Bucuresti ca sa ma reprezinte in Cluj intr-un proces, ( ca sa cheme in judecata pe cineva pentru raspundere ... (vezi toată discuția)
Model cerere chemare în judecată a anrp (legea 165/2013 și legea 10/2001) nyusziful nyusziful Buna seara! Exista, sau oare mă poate ajuta cineva cu un astfel de model de cerere? Știu că am termen de introducere cerere data de 20 noiembrie, pentru a ... (vezi toată discuția)