avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchiul X lasa nepotului Ion un teren ,,caruia in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchiul X lasa nepotului Ion un teren ,,caruia in calitate de ...

Unchiul X lasa nepotului Ion un teren ,,caruia in calitate de nepot de sora, ii revine intreaga succesiune, conform art 675 din Cod Civil'' . Pe acest teren Ion si sotia construiesc o casa. Decedeaza Ion si sotia si raman mostenitori nepoti a lui Ion si sotie. Terenul va fi mostenit numai de nepotii lui Ion sau si ai sotiei?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:27, 15 Aprilie 2025
Daca Ion a murit inaintea sotiei si nu a avut copii (indiferent cu cine i-a facut), ci numai nepoti atunci sotia mosteneste o jumatate din averea lui Ion daca nepotii sunt dupa frati sau trei sferturi daca nepotii sunt de grade mai idepartate. La moartea sotiei, averea acestei se imparte mostenitorilor ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg ca Ion a murit primul și apoi soția lui.
Terenul lui Ion se va împărți intrr soție (1/2) si nepoții lui (1/2).
Ulterior, jumătatea soției va fi moștenită de nepoții ei.
multumesc de raspuns! Ion a primit terenul inaintea casatoriei . Nepotii lui Ion sunt dupa frati .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are relevanta când a fost primit terenul.
Soțul supraviețuitor are drept la moștenirea soțului decedat (inclusiv la bunurile sale proprii).
Da, nepoții după frati ai lui Ion vor moșteni împreună cu soția.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Dispută pe avere Gaman84 Gaman84 Bună ziua soțul surorii mele a murit lăsând în urmă un apartament în oraș, o casă la țară, o mașină și 200 de stupi de albine. Soțul surorii ... (vezi toată discuția)
Cota parte fiu neadoptat dupa deces mama si apoi sot, sotul fiind proprietar inainte de casatorie alex_sole alex_sole Buna seara, Situatia e urmatoarea: Unchiul avea casa pe numele lui de multi ani la momentul casatoriei cu sotia. Sotia unchiului a murit inaintea acestuia, ... (vezi toată discuția)