avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... comision ITM pt persoane aflate in somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

comision ITM pt persoane aflate in somaj tehnic

hello !
as vrea sa stiu parerea voastra ...se achita sau nu comisionul ITM pt persoanele aflate in somaj tehnic !?#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 12 Februarie 2010
1. Legea 130/1999 spune:
Art. 5. -
(1) Pentru prestarea serviciilor prevăzute în prezenta lege, inspectoratele teritoriale de muncă vor percepe un comision stabilit după cum urmează:
a) 0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le păstrează şi le completează carnetele de muncă;
b) 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le prestează serviciile prevăzute la art. 3, constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia.

2. Codul muncii spune:
Art. 53 - (1) Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

3. Concluzia o trageti dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision itm oug 28/2009 Vioreld Vioreld salutare. pentru salariatii aflati in somaj tehnic cf oug 28/2009, plata comisionului itm se face la salariul brut sau la 75% din salariu? (vezi toată discuția)
Declaratie itm Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Comision itm loredanaelena loredanaelena va rog sa-mi spuneti care e baza legala prin care itm impune firmelor sa plateasca comisionu de 0.75% ptr luna ian, din moment ce cartile de munca au fost la ... (vezi toată discuția)