avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie itm
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie itm

In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 190 din 20 martie 2007, in vigoare pana la data de 01.02.2011, pentru prestarea serviciilor prevazute de aceasta lege, inspectoratele teritoriale de munca vor percepe un comision stabilit dupa cum urmeaza:
a) 0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora le pastreaza si le completeaza carnetele de munca;
b) 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora le presteaza serviciile prevazute la art. 3, constand in verificarea si certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate de catre acestia.
Pentru luna ianuarie mai depunem declaratia?
Pe de alta parte inteleg ca declaratia s-a scos incepand cu 01.0.2011 conform celor de la itm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 7 Ianuarie 2011
vedeti ca la rubrica "documente utile" a postat un coleg de forum un comunicat de la itm bucuresti

deci doar pt decembrie mai intocmim si depunem 0.75%
dispare carnetul de munca -dispare comisionul- dispar si declaratiile , raman doar contractele de munca si actele modificatoare, cu statul de plata nu stim cum va fi va trebui un program de salarizare UNIC ca si celelalte softuri folosite de catre totii:)) nu ar fi rau sa il ofere GRATUIT :))
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
iubestedariarta, utilizator
Asta stiu dar nu inteleg abrogarea cu data de 01.02.2011
Ultima declaratie privind comisionul ITM care se va depune este cea aferenta lunii decembrie 2010.

Plata comisionului şi depunerea declaraţiei aferente lunii decembrie 2010 se vor efectua şi depune până la data de 25.01.2011.
Începând cu luna ianuarie 2011 nu se va mai efectua plata comisionului datorat (0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora inspectoratele teritoriale de muncă le păstrează şi le completează carnetele de muncă, respectiv 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora inspectoratele teritoriale de muncă le prestează serviciile constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia). Începând cu luna ianuarie 2011 nu se va mai întocmi şi depune declaraţia aferentă comisionului datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie inventar comision itm Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog mai trebuie depusa declaratia privind comision itm ? Multumesc (vezi toată discuția)
Transmitere revisal AnnaM AnnaM Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului? Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format ... (vezi toată discuția)
Mojorare salarii conform noului contractului colectiv la nivel national Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae As dori sa stiu daca pot sa duc la ITM actele aitionale cu modificarile prevazute de contractul colectiv la nivel national desi nu s-a publicat in MO? (vezi toată discuția)