avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comision itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comision itm

va rog sa-mi spuneti care e baza legala prin care itm impune firmelor sa plateasca comisionu de 0.75% ptr luna ian, din moment ce cartile de munca au fost la sediul firmei si raspunsul ptr aprobare nu l-am primit nici acum.mentionez ca din mai 2009 comisionul de 25% nu s-a mai platit prt firma a avut poprire pe cont, deci nu au fost bani. in ian am inceput sa platim in rate dar nici asa nu vor sa ne dea aprobarea pana nu achitam tot soldul.nu inteleg de ce nu se vede bunavointa noastra si mai mult ne da in cap!!!!
multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 19:10, 3 Februarie 2010
Lege nr. 130/1999 (r1) privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă

Art. 5. - (1) Pentru prestarea serviciilor prevăzute în prezenta lege, inspectoratele teritoriale de muncă vor percepe un comision stabilit după cum urmează:
a) 0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le păstrează şi le completează carnetele de muncă;
b) 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le prestează serviciile prevăzute la art. 3, constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia.
anul trecut aveam aprobare desi s-au sesizat ca avem sold la ei dar nu ne-a retras aprobarea si acum ne-au prins!cei mai haios e ca in ian am dus carti la vizat si nu a fost nicio problema si nici nu am primit vreo adresa ca nu am voie sa completez.
e corect din partea lor si acum ne cere 0.75% din comision, desi noi cum putem platim!!!
Una din conditiile prevazute la art.8 al.(4) din Metodologia privind ca operatiunile de pastrare si completare a carnetelor de munca sa fie efectuate la sediul angajatorilor, prevede ca la data depunerii cererii, comisionul sa fie achitat la zi, potrivit art.5 al.(1) din Legea 130/1999 republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie itm Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Comision itm pt persoane aflate in somaj tehnic Codruta6 Codruta6 hello ! as vrea sa stiu parerea voastra ...se achita sau nu comisionul ITM pt persoanele aflate in somaj tehnic !?#-o#-o (vezi toată discuția)
Plata comision itm ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, O firma are aprobare din partea ITM pentru evidenta carnetelor de munca pe anul 2009, si a platit comision ITM 0.25 in fiecare luna. Problema ... (vezi toată discuția)