avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, O persoană încadrată în grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, O persoană încadrată în grad de handicap gradul ...

Bună ziua
O persoană încadrată în grad de handicap gradul grav, fără asistent personal ce beneficii bănești are.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:55, 17 Aprilie 2025
Persoane cu handicap – grad grav

– drepturi financiare – adulti:

– 419 lei lunar indemnizatie persoana cu handicap;
– 180 lei lunar buget complementar;

– anual:
– fie 24 bilete de călătorie gratuite cu transportul interurban pentru persoana cu handicap,
- fie decontul, fără a depasi suma de 1500 lei anual, a carburantului și/sau bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice necesare/e deplasării cu autoturismului aflat în proprietatea persoanelor cu dizabilități;
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de handicap marian_26 marian_26 ce categorie de grade are cei mai multi bani, gradul1, gradul 2 sau gradul 3? si ce bani se aloca la fiecare grad? va multumesc! (vezi toată discuția)
Mama mea in varsta de 89 de ani are certificat de handicap grav ... florinm58 florinm58 Mama mea in varsta de 89 de ani are certificat de handicap grav ,eu in calitate de fiu si care locuiesc impreuna cu ea ,am grija totala de ea ,cu mine se ... (vezi toată discuția)
Certificat grad handicap mariana genoiu mariana genoiu Buna ziua . Mama a fost incadrata in grad de handicap accentuat. as dori sa stiu care sunt beneficiile de care poate benificia, (vezi toată discuția)