avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Baza de calcul pentru CASS in cazul vanzarii de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Baza de calcul pentru CASS in cazul vanzarii de titluri (actiuni)?

Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati cu modul de stabilire a bazei de calcul pentru CASS in cazul vanzarii de titluri (actiuni). Daca in 2024 am avut doua tanzactii de vanzare: a) cu un castig de 50.000 lei si b) a doua cu o pierdere de 35.000 lei cum calculez castigul din aceasta activitate din perspectiva bazei pentru CASS ? Este de 15.000 lei si ma incadrez sub plafonul de 6 salarii sau iau in calcul doar tranzactia de vanzare in castig (50.000 lei si ma incadrez in prima banda de aplicare CASS (10%*6 salarii minime) ?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:51, 22 Aprilie 2025
Se ia in calcul doar ceea ce înseamnă castig din tranzacții de pe fisa primita de la broker pentru anul 2024.
Și în plus, adunat cu castigul din dividende încasate în 2024.
Din exemplul prezentat, căutați mai sus, la mai mult de 12 salarii....
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul cass din castigul inregistrat la bursa ene laurentiu ene laurentiu In anul 2018 am obtinut venituri din dividende la bursa de cca 27.000 lei (pentru anul anterior), peste plafonul de 22.800 lei pentru care trebuie depusa ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificativa pentru inchidere pfa + incasat dividende alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Saptamana aceasta am inchis PFA-ul (la norma) si urmeaza sa depun DU rectificativa ca sa recalculez norma. Norma era 45.000 iar recalculata vine ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere - cumparare/vanzare actiunii piata de capital printr-un broker extern Th.c1976 Th.c1976 Buna ziua, Doresc sa infintez o mictrointreprindere prin care sa tranzactionez actiunii pe piata de capital la nivel mondial prin intermediul unui Broker ... (vezi toată discuția)