avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna - in cazul suspendarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna - in cazul suspendarii contractului ...

Buna,
Lucrez in sectorul bugetar si din toamna, intentionez sa fac o reconversie profesionala, motiv pt care doresc sa imi suspend contractul de munca pe motive personale 2 ani.
Intrebarea mea este : spuneti-mi va rog, ce se intampla cu zilele de concediu aferente pt cele 8 luni ale anului 2025 ?
Mentionez ca nu le pot efectua, intrucat mai am 35 zile restante din 2024 si ar insemna sa stau 2,5 luni acasa in co ceea ce este exclus, ca nu va semna nimeni !
Stiu ca la transfer, se transfera si zilele de concediu, dar in cazul suspendarii, al demisiei sau incetarea cu acordul partilor, ce se intampla cu concediul neefectuat?

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
Cocollino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cocollino , utilizator 20:02, 23 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu avem de unde sa stim noi ce gandeste un angajator, fie ca este din sectorul bugetar sau din sectorul privat. toti au obligatia de a respecta legea, ca de ce nu o respecta intrebatii pe ei .

2.
OUG 156/2024
art. III
...
(5) În anul 2025, pentru personalul din instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu beneficiază la încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu de compensarea în bani a concediilor neefectuate aferente anului 2025.
Mulțumesc....am înțeles ce am de facut !
Uite asa te învață statul sa gândești tot felul de tertipuri pt a beneficia pana la urma, tot de drepturile tale, nicidecum de ceva în plus.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul odihna - in cazul suspendarii contractului Cocollino Cocollino Buna, Lucrez in sectorul bugetar si din toamna, intentionez sa fac o reconversie profesionala, motiv pt care doresc sa imi suspend contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna. am functionat in anul scolar 2024-2025 ca profesor invatamant ... emilia.popoiu@yahoo.com emilia.popoiu@yahoo.com Am functionat in anul scolar 2024-2025 ca profesor invatamant primar pensionat la plata cu ora. In timpul anului scolar mi s-au acordat o parte din zilelele de ... (vezi toată discuția)
In 2024 am avut programate 28 zile concediu de odihna in edusal ... dutanmarioara dutanmarioara In 2024 am avut programate 28 zile Concediu de odihna in Edusal si nu am efectuat decat 7 zile. La 1 mai 2025 imi expira contractul de munca, mi se pot plăti ... (vezi toată discuția)