avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua și va mulțumesc pentru ajutor. În luna ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua și va mulțumesc pentru ajutor. În luna martie ac ...

Bună ziua și va mulțumesc pentru ajutor.
În luna martie ac am cumpărat de la o firma de dezmembrări auto un motor de Dacia Sandero.
După ce a fost montat pe mașină, lucrare executata la o firma având contravaloarea de 1500 eon, se constata ca motorul fierbe( probabil fisurat blocul motor în cilindru).
Am contactat pe e-mail și wapp firma care a vândut motorul pentru a vedea cum ma despagubesc.
Eu as vrea sa obțin contravaloarea motorului( suma da 900 Ron pentru care am factura) dar și contravaloarea montare/ demontare motor pe mașină.
Este un viciu ascuns despre care nu puteam afla decât după ce îl montam pe mașină.
Am sa scriu azi la ANPC.
Va rog sa-mi spuneți unde trebuie sa dau aceasta firma în judecata : la tribunalul București sau la tribunalul de sector.
Va mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabi168 , utilizator 09:08, 24 Aprilie 2025
Buna ziua

In primul rand, incercati sa depuneti o plangere la ANPC: [ link extern ] /

Procesul nu e chiar asa simplu. Aveti nevoie de un avocat, va trebui sa faceti o expertiza ca sa dovediti ca acel motor avea intr-adevar acel viciu ascus si ca viciul nu e datorat montajului (service-ul unde l-ati montat sa fie autorizat RAR) etc... In realitate costurile cu procesul vor depasi lejer suma pe care o cereti de la acel vanzator, iar rezultatul nu e cert.

vedeti ce spun si cei de la ANPC.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

In primul rand, incercati sa depuneti o plangere la ANPC: [ link extern ] /

Procesul nu e chiar asa simplu. Aveti nevoie de un avocat, va trebui sa faceti o expertiza ca sa dovediti ca acel motor avea intr-adevar acel viciu ascus si ca viciul nu e datorat montajului (service-ul unde l-ati montat sa fie autorizat RAR) etc... In realitate costurile cu procesul vor depasi lejer suma pe care o cereti de la acel vanzator, iar rezultatul nu e cert.

vedeti ce spun si cei de la ANPC.

Va mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un service auto sa cumpere piese din dezmembrari fara factura? ... Alexandru1337 Alexandru1337 Poate un service auto sa cumpere piese din dezmembrari fara factura? Este legal sa le monteze si ei sa factureze ce pret vor pe acea piesa? (vezi toată discuția)
E.on vrea sa ma execute. cum procedez? tushu tushu Bună ziua, vă reţin atenţia cu o problemă. Locuim într-un duplex de circa 5 ani. În urmă cu circa trei luni, am descoperit că, în toată această ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)