avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am nevoie de un răspuns, sunt într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am nevoie de un răspuns, sunt într-o situație urata ...

Bună ziua! Am nevoie de un răspuns,sunt într-o situație urata cu soțul,nu mai pot..
Îmi doresc sa divorțez,dar nu am bani de avocați..... Am înțeles ca îți trebuie mulți bani..Din aceasta căsnicie au rezultat doi copii( 7 ani jumate,respectiv 5)copiii își adora tatăl( el se poartă urat cu mine când nu sunt copiii de fata) .Copilul de 7 ani jumate are certificat de handicap( autism) iar eu sunt asistentul personal al copilului .El,nu vrea sa divorțeze,numai(poate) dacă ii las un copil.Eu nu vreau sa-i despart.Este un om de care trebuie sa-ti fie frica,merge numai cu amenințări,acum doi ani de ziua mea eram la munte cu părinții mei,noi în masina noastra,iar părinții mei în masina lor.Fata a început sa plângă și el a început sa tipe la ea iar maica-mea i-a zis frumos sa o lase.ca e copil iar el a început sa tipe la maica-mea k sa-si vadă de treaba.In masina i-am atras.atentia k nu este frumos ce face și am ridicat tonul la el.Ce credeți ca a făcut...urcând pe munte cu masina(erau curbe) a început sa dea de volan ca ne arunca în prăpastie dacă nu tac(copiii erau în masina;5 ani și 3 ani).Iar.daca ar fi să spun cuiva lucrul acesta,zice ca sunt o mincinoasa ordinara(asa ii place lui sa-mi zica).Vreau liniste alături de copiii mei,nu mai pot,este toxic;ma învinovățește ptr tot,ma face proasta,retardata....Cum as putea sa divorțez de el fără prea multe cheltuieli și care ar fi etapele și cheltuielile.Un nr de telefon,cineva care sa ma consilieze și sa-mi zică ce este de făcut!

Cel mai recent răspuns: oana.c.bercaru , utilizator 17:56, 23 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,

Lasati postatul pe forumuri si in primul rand, mergeti la politie si solicitati ordin de protectie, luati parintii drept martori pt situatia prezentata aici si incepeti sa va strangeti dovezi impotriva lui (asta daca nu ati facut asta deja). Nu sotul dvs decide conditiile de acordare a tutelei, ci instanta si institutiile abilitate, iar daca doriti sa aveti castig de cauza aveti nevoie de dovezi, martori.
Asa ca, va puneti pe treaba si aveti de grjia de dvs si copii - in primul rand, mai ales ca aveti o situatie sensibila.
Gasiti pe google multiple exemple de fundatii care sprijina femeile in situatia dvs.. Acolo puteti gasi persoane competente care va pot indruma catre avocati care preiau cazuri ca al dvs., ori va pot oferi sprijin daca decideti sa parasiti domiciliul impreuna cu copiii. Orice ati decide, discutati cu avocati, persoane care cunosc legile, nu parerologi de pe facebook si alte platforme de socializare.

Succes & sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Peste două luni am prima ședință de divorț, am trei copii ... Ioana . Ioana . Buna ziua !va rog cine mă poate sfătui ce pot face eu peste două luni am prima ședință de divorț ,am trei copii doi sunt minori și una o sa faca 18 ani ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ne despartim! ContSters176434 ContSters176434 buna! sunt casatorita de 3 ani si am un baiat de 2 ani si 7 luni, sotul meu nu ma ajutat deloc in cresterea acestui ingeras macar nu si-a dat interesul. Am ... (vezi toată discuția)