avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Peste două luni am prima ședință de divorț, am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Peste două luni am prima ședință de divorț, am trei copii ...

Buna ziua !va rog cine mă poate sfătui ce pot face eu peste două luni am prima ședință de divorț ,am trei copii doi sunt minori și una o sa faca 18 ani in noiembrie tatăl lor mă inselat cu cineva acum un an și a părăsit casa și el în tot timpul cât a umblat cu acea persoana nu a mai avut nici o treabă de copii lui ,ba chiar și când te dădea ceva banii pt ei mă jignea și făcea foarte urat pentru banii ,da și eu îl jigneam la rândul meu .Acum de aproape două luni de când este singur ,fica cea mare a decis să locuiască cu el pentru că el ai accepta aproape tot ce vrea sa facă ia ,și ia la rândul ei se comporta urat cu mine și de multe ori el nu o lasă să vina la mine .El de când a părăsit casa a făcut nu mai prosti ,îl vede lumea pe la aparate ,are permisul suspendat din cauza vitezei in care era cu copii in mașină ,el este o fire foarte nervoasa ba chiar și cu mama lui se poarta foarte urat o jignește și se poarta foarte urat și locuiesc amândoi .El nu face altceva de cât să mă amenințe in privința copiilor,ce poate face el în cazul în care el a făcut nu mai rău și mie și la copii cu comportamentul lui .
Cel mai recent răspuns: Ioana . , utilizator 22:47, 24 Iulie 2025
Pai , ce ati vrea sa faceti ? daca asa se poarta , divortati si atat . Cereti ca domiciliul copiilor sa fie la dvs. , sa plateasca pensie alimentara pentru ei si gata . Daca nu plateste , il puteti executa , ca veti avea o sentinta . Daca fata cea mare vrea sa stea la el , nu prea aveti ce face. , va deveni majora inainte sa terminati divortul , si nu se va mai pune problema domiciliului ei , va avea dreptul legal sa decida asupra vietii ei . Nu va framantati atat , deja sunteti singura de mult timp . Ba , cred ca va veti simti usurata , nu veti mai avea legatura cu el , decat in privinta copiilor .
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Eu nu vreau nimic de la el ,el incontinu acum de când nu mai este cu amanta mă amenința că el îmi ia copii , că mă înregistrat când eu mă cert cu el ,da recunosc că îl jignesc și eu și el pe mine dar la ce a făcut ce se așteaptă să vb frumos cu el ,el pur și simplu își aduce aminte de copii minori odată la o săptămână și locuiește la 10 min distanta ,acum că știe că se apropie prima ședință de divorț se face că îmi dă câte un mesaj daca las copii cu el ,dar ei nu vor pur și simplu nu vor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aparati-va , aduceti martori ca , luni in sir , nu i-a pasat de copii , ca nu i-a intretinut , etc. Daca acestia ( copiii ) au cel putin 10 ani , vor fi si ei intrebati de catre judecator , separat , fara public si fara parinti , si vor putea spune ce cred despre tatal lor si de ce nu vor sa mearga la el . Raspundeti la mesaje ca - binenteles - sunteti de acord , sa vina sa-i ia . Daca vine si nu vor vrea sa mearga , nu poate sa-i sileasca . Daca aveti slujba si puteti sa le asigurati un trai decent , nu va ia nimeni copiii . Sa nu spuneti ca nu aveti nevoie de nimic de la el , pensia de intretinere e a copiilor si nu a dvs. , nu aveti dreptul sa renuntati la ea . Nu mai intrati in conflict cu el , daca incepe cearta , ii intoarceti spatele si plecati . La telefon - il anuntati calm ca , daca continua cu jignirile , ii inchideti telefonul . Si chiar asa sa faceti . Nu-i mai dati prilejul sa va inregistreze cand il jigniti , ca vedeti ce viclean e … Inregistrati-l si dvs. daca va vorbeste urat si va insulta . Cata vreme vede ca va enervati , va continua . Si - foarte important - nu-i spuneti NIMIC din ce aveti de gand sa faceti , nici lui , nici altcuiva . Tare bine ar fi daca ati putea sa va angajati un avocat , v-ar putea sfatui , in privat , ce sa faceti .
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Eu am mesaje când el mă înjură ,și mă jignește ,și am și mesaje și desfășurătorul când el mă înșelat cu persoana aceea și multe alte mesaje ,el spune k are și el când îl jignesc k da îl jignesc și eu la randul meu .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acele mesaje , precum si faptul ca v-a inselat , nu vor face altceva decat sa demonstreze judecatorului ca , pe buna dreptate , relatiile de familie fiind grav afectate , divortati . Nu va canalizati asa mult pe ele , miza dvs. - presupun - sunt copiii . Veti exercita autoritatea parinteasca in comun , asa se acorda mai nou , ca e in interesul copiilor sa aiba doi parinti . Poate a fost , ca sot , un nemernic , dar poate se gandeste sa fie un tata bun , nu aveti cum sa stiti . Sa nu va impotriviti , ca judecatorul oricum asa va decide , si sa vada ca binele copiilor il urmariti , nu razbunarea pe el . Si … mai ales , linistiti-va , nu mai fiti asa panicata si frustrata , nu sunteti primul cuplu care divorteaza … Divortul s-a inventat pentru oameni ..

Alte discuții în legătură

Fost sot care nu accepta ca ne-am despartit mami76 mami76 Buna ziua, am divortat de 2 ani cu motivul de violenta domestica si infidelitate, avea amanta din timpul casatoriei si in prezent este tot cu ea. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de un răspuns, sunt într-o situație urata ... Anonim1720 Anonim1720 Bună ziua! Am nevoie de un răspuns,sunt într-o situație urata cu soțul,nu mai pot.. Îmi doresc sa divorțez,dar nu am bani de avocați..... Am înțeles ... (vezi toată discuția)
Divort bluebad72 bluebad72 Sunt in proces de divort, sotia fiind cea care a inceput actiunea.Avem doi copii minori. Pe 7 ianuarie a fost primul termen, la care eu am declarat ca nu ma ... (vezi toată discuția)