avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Masina nouă în garanție, motorul a fiert de două ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Masina nouă în garanție, motorul a fiert de două ori în ...

Masina nouă în garanție, motorul a fiert de două ori în urma reparațiilor necorespunzătoare din service pe fondul termenelor de livrare foarte mari a pieselor de catre producător. Am dus autovehiculul în service pe platforma iar cei din service spun ca masina este in parametrii, nu are nimic. Vanzatorul nu răspunde la solicitarea de mediere. Am probe care constau în fotografii ale bordului cu martorii de supratemperatură, filmări când lichidul de antigel este aruncat din vasul de expansiune peste caroserie, filmări cu zgomote ciudate care se aud în motor, emailuri de la service prin care afirma ca datorita termenului de livrare a anumitor piese au luat masura înlocuirii doar a uneia dintre ele cu termen de livrare mai scurt.
Ce se poate face în această situație?
Există posibilitatea înlocuirii autovehiculului cu un altul, ținând cont că acesta este in garanție ?
Pot face plângere la ANOPC solicitând medierea sau este pierdere de timp din moment ce vânzătorul nu a răspuns solicitării mele de mediere, care era în prima faza doar de expertizare tehnica a motorului ?
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 17:24, 4 Mai 2025
Bună ziua,
Adresați-vă ANPC pentru remedierea situației. În situația în care defecțiunea nu poate fi remediată sau costurile de remediere nu sunt rentabile pentru producător, atunci se poate înlocui produsul sau vi se va restitui contravaloarea. Termenul de remediere este de 15 zile din momentul sesizării defecțiunii. Atașați la plângerea către ANPC toate dovezile pe care le dețineți.
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme service pav73 pav73 Buna ziua! Anul trecut am achizitionat un autoturism BMW X5 nou de la Banat Car TM, caruia in data de 29.09.2017 i-a fiert motorul , eu fiind anuntat pe bord ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovechicul cu vicii ascunse anonim123434 anonim123434 In urmă cu 10 zile am achiziționat un autoturism, la momentul cumpărării mașina s a comportat super ok însă a doua zi a început să aibă probleme am ... (vezi toată discuția)
Garantie piesa schimbata in garantia masinii diakrisis diakrisis Buna ziua, Am schimbat o piesa la masina personala in ultima luna de garantie. Dupa 4 luni, am constatat ca piesa schimbata este defecta si am revenit la ... (vezi toată discuția)