Buna ziua tuturor!
Vreau sa supun atentiei dvs,
urmatoarea situatie in care ma aflu si am marea rugaminte sa ma indrumati
ce pot face in continuare.
E vb despre casa in care m-am nascut in urma cu 47 de ani,care are un statut mai special,ca sa zic asa si anume zid comun cu vecinul,concret,doua camere atat ale mele cat si ale vecinului,sunt despartite numai de un zid care e chiar pe razor,deoarece cu mai bine de 50 de ani in urma,intreaga casa,care cuprinde si cele doua camere ale vecinilor,a fost a familiei mele,deci are o singura structura de rezistenta de la un cap la celalalt,astfel incat,daca vecinul ar vrea sa demoleze cele 2 camere ale sale cu zid comun cu mine si la prima vedere,asta ar avea de gand desi nu am vb inca cu el,ar insemna ca-mi provoaca mie daune serioase structurii de rezistenta ale partii mele din imobil,cum ar fi ramanerea fara pereti la cele doua camere ale mele,refacerea acoperisului care are grinzi de lemn in asa fel incat nu se poate strica pe de-o parte fara sa afecteze si cealalta parte.
Aceasta situatie exista din anii '70,cand strabunica mea a facut succesiunea pe intreaga casa astfel:avand doi copii,bunica mea dupa tata si fratele ei,jumatate din casa să revina bunicii mele ai cealalta,fratelui ei,respectiv urmasilor acestuia pt ca el a decedat inainte de succesiune,cu conditia ca strabunica sa ramana pe partea urmasilor decedatului si sa fie ingrijita de acestia.
Batrana nu a fost multumita de cum a fost tratata si a revenit asupra succesiunii si neputand rascumpara partea in cauza si astfel sa-i despagubeasca pe urmasii decedatului,acestia,nemaivrand sa stea in acea parte a casei,au vandut acea parte unei cumparatoare,care nu a fost deranjata de faptul ca va avea zid comun cu noi.
Anii au trecut,cumparatoare a decedat si eu am avut probleme din cauza zidului comun cu cei care a cumparat casa,unii chiar au incercat sa demoleze din partea cu zidul comun,provocandu-mi daune dupa care s-au oprit si din toamna au vandut catre altcineva,care la fel cum au foat ei,ori nu si-au dat seama ca zidul e comun desi e evident cand te uita la casa si vezi grinzile din podul comun,ori cred ca pot demola partea lor oricand fara sa conteze ca-mi provoaca mie daune mari.
Intrebarea mea e daca cumparatorii pot demola legal partea lor care are zid comun cu mine tinand cont de situatia ca e vb de o singura casa si demolarea acelei părți imi provoacă daune mari mie.
Mentionez ca nu am putut cumpara partea comuna a casei pt ca nu dispun de banii ceruti pe aceasta si intre timp,datorita acestei situatii,am hotarat sa nu investesc si sa vand cand bunica mea,care sta cu mine si e la pat de 2 ani,va deceda.
Astept raspunsuri de la dvs,va rog.
Ar trebui sa studiati la amanunt Legea nr. 50/ 1991 pentru toate nelamuririle dvs. Cei care comenteaza nu cunosc raspuns, pe nr. de articol la toate intrebarile dvs.
In plus fata de Legea 50/1991 ar trebui sa studiati Normele Metodologice din 12 octombrie 2009 de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
Daca aveti fisuri produse de lucrari la proprietatile invecinate sesizati situatia la Inspectoratul de Stat in Constructii (Inspectoratul Judetean in Constructii XXXX...) si la departamentul specializat in disciplina in constructii al Unitatii Teritoriale (de exemplu in Bucuresti este Politia Locala a Municipiului Bucuresti)
Buna ziua.
Refuz demolarea pt ca nu am banii necesari consolidarii partii mele din imobil in urma demolarii partii vecinului plus ca nu mai am de gand sa investesc sub nici o forma pt ca vreau sa vand dupa decesul bunicii care e de 2 ani imobilizata la pat cu gr 1 de invaliditate si insotitor.
Am uitat sa mentionez faptul ca partea comuna a casei este facuta in paianta,cum se facea pe vremuri si de aceea demolarea oricărei parti din imobil,a mea sau a vecinului,afecteaza mult structura de rezistenta.
Dvs spuneti "Proiectul de demolare ar trebui sa cuprinda si o expertiza asupra constructiei dumneavoastra si cel mai probabil aceasta va impune masuri de consolidare".
Cine va plati aceasta expertiza si cine va suporta cheltuielile de consolidare ale partii mele din imobil,avand in vedere ca nu detin banii necesari pt aceasta?
In acest moment,nici una din cele 2 parti din imobil,nu se afla in situatia de a se darama si nu sunt intr-o stare precara astfel incat sa fie nevoie de demolare.
Eu si familia mea locuim c in cele doua camere.
Vecinul ar fi interesat sa-si demoleze partea cu zid comun pt in curtea sa,lateral si mai in spate,se mai afla un corp de casa separat de imobilul comun,ridicat prin anii '90 de cea care a cumparat prima data de la strabunica mea si unde eu,evident,nu am nici un drept.